Ultimate magazine theme for WordPress.

Cum se circulă pe drumurile județene din Cluj în 12 februarie

0 218

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii de miercuri, 13 februarie, pe mai multe sectoare de drum situate pe raza judeţului Cluj circulația rutieră este îngreunată de efectele condițiilor meteorologice din ultimele 24 de ore.

IONEL SERVICE

Astfel, în urma căderilor masive de zăpadă din cursul zilei de marți, 12 februarie și din cursul nopții dar, mai ales, din cauza viscolului și a rafalelor puternice de vânt, tronsonul situat pe drumul județean DJ 103G, între localitățile Aiton și Gheorgheni, a fost afectat de nămeții de zăpadă formați pe carosabil, aceștia îngreunând traficul rutier. În momentul de față, pe acest sector de drum se circulă pe un sens de mers, intervenindu-se în continuare, cu un utilaj special, pentru lărgirea căii de rulare la două benzi.

„Cu toate acestea, date fiind particularitățile meteorologice specifice sezonului rece, situația este dinamică și poate înregistra schimbări rapide, motiv pentru care se recomandă participanților la trafic să ia toate măsurile necesare și prevăzute de Codul Rutier pentru a nu avea parte de evenimente nedorite. De asemenea, se recomandă adaptarea vitezei la condițiile de drum, dotarea autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă și, acolo unde situația o impune, echiparea anvelopelor cu lanțuri.

De asemenea, din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare, dar și a temperaturilor apropiate de zero grade Celsius, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de căderile de zăpadă și de fenomenul de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți, 12 februarie 2019, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 62 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 32 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 14 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate totală de 120 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de marți, 12 februarie a.c., s-a intervenit pe 15 sectoare de drumuri județene, cu 10 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 3 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 172 de tone de material antiderapant.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de marți, 12 februarie 2019, s-a intervenit pe 9 sectoare de drumuri județene, cu 8 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 2 drumuri judeţene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 44 de tone de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu autospeciale cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi lărgirea căii de rulare şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Intervenţiile pe drumurile judeţene sunt prioritizate de nivelurile de viabilitate, respectiv I, II, III şi IV în care se încadrează fiecare dintre acestea”, precizează Consiliul Județean Cluj într-o informare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.