Ultimate magazine theme for WordPress.

Cum se circulă pe drumurile județene din Cluj în 5 martie

0 118

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de luni, 5 martie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă.

AVOCAT

În acest context, se recomandă participanților la trafic să adapteze modul de conducere și viteza de circulație la condiţiile de drum precum și dotarea autovehiculelor, în mod obligatoriu, cu cauciucuri de iarnă.

Deşi în ultimele 24 de ore precipitaţiile sub formă ninsoare au fost reduse din punct de vedere cantitativ şi au fost semnalate doar în anumite zone ale judeţului, din cauza temperaturilor negative mai multe drumuri judeţene au fost afectate de stratul de zăpadă depus şi, sau, de polei.

În acest sens, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 4 martie a.c., s-a intervenit ori s-au efectuat revizii pe 38 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza Loturilor 1 şi 3 – zona Huedin – Gilău şi, respectiv, zona Gherla – Dej. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 19 utilaje şi a fost folosită o cantitate de 87 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot pe raza Loturilor 1 şi 3, la această oră, se acţionează inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri judeţene, cu 3 utilaje.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate pe raza Lotului 2 – zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 6 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 2 utilaje, fiind folosită o cantitate de 20 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. La această oră, pe raza Lotului 2 se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 3 drumuri judeţene, cu un utilaj.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii de pe carosabil şi cu materiale antiderapante pentru combaterea poleiului. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Consiliul Județean reamintește participanților la trafic faptul că, potrivit legii, acesta administrează doar drumurile județene, de a căror deszăpezire este și responsabil. În acest context, toți cei care se confruntă cu probleme sau au nemulțumiri referitoarea la modul în care s-a acționat pentru deszăpezirea unor drumuri naționale sau comunale, sunt rugați să se adreseze Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, respectiv Primăriilor în administrarea cărora se află respectivele drumuri

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.