Ultimate magazine theme for WordPress.

Cum să creezi o atmosferă de sărbători cu ajutorul câtorva cărți pentru copii

0 59
Conținut oferit de: universenciclopedic.ro.

Este perioada sărbătorilor de Crăciun, atunci când în casă miroase a brad și a biscuiți cu scorțișoară. Este posibil să creezi o dispoziție de sărbători cu ajutorul cărților? Desigur că da!

PSD NEGRENI

Cum creează diferite familii o dispoziție de sărbătoare cu ajutorul cărților?

PSD POIENI

Multe familii au o astfel de tradiție, dar nu este neapărat de Crăciun, ci mai degrabă o lectură de sărbători. Aceștia preferă să citească cu copii lor cărți pentru copii cu tematică de iarnă începând cu aproximativ o lună înainte de sărbători, astfel încât să aibă timp să citească și recitească tot ce își doresc.

PSD MĂRGĂU

Ei aleg cărțile în funcție de vârstă. Având copii de vârste diferite, fiecare are nevoi și preferințe diferite. Când citesc pentru toată lumea împreună, trebuie să aleagă o “cale de mijloc”.

Există cărți pentru copii care plac atât de mult copiilor, încât familiile se întorc la ele în fiecare an, într-un fel sau altul, pentru că aceste cărți le oferă copiilor nu doar un sentiment al sărbătorii, ci și un sentiment al timpului, al istoriei și al epocii. Și tocmai aceste cărți de Crăciun sunt cele mai bune  din toate punctele de vedere.

Alte familii, nu construiesc niciodată evenimente în jurul cărților într-un mod special, totul apare spontan. De exemplu, în timpul lecturii unei cărți copii despre dulciuri de Crăciun, apare dorința de a coace ceva dulce. După cărțile în care animalele de iarnă fac o sărbătoare în pădure, copii au chef de dans. 

Cum poți crea propria atmosferă de sărbătoare pentru copii tăi?

Pentru început, e frumos să aveți tradiții de lectură de Crăciun. În decembrie, copiii din grădinițe și școli încep să se pregătească pentru sărbători și încep să învețe poezii frumoase.

Acasă, puteți citi mai mult: mai întâi puteți începe cu povești deja știute și apoi să treceți la altele noi. Poți cumpăra de la edituri pentru copii cărți tematice pe care să le oferi copiilor și din care să citiți împreună. 

Criteriile pentru lectura de Anul Nou nu sunt diferite de cele din alte perioade ale anului: în primul rând, să fie adecvate vârstei, să aibă o poveste interesantă, să aibă un limbaj și ilustrații bune. Te poți ghida după recenzii și după propriile impresii.

Poți integra cărțile în mod organic în viața  ta de Revelion. Atunci când nu ne gândim decât la Anul Nou și la Crăciun și la pregătirile pentru amândouă, atunci lectura tematică este firească.

Să citim împreună cu copii noștri de sărbători, dar și în orice alte zile, este magnific. Copilul este atras de vocea mamei sau tatălui, iar atmosfera din casă nu are cum să fie alta decât de bucurie și căldură.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.