Ultimate magazine theme for WordPress.

Cum a acționat Saveta „recidivista”, femeia arestată marți de Judecătoria Huedin. Tânăra din Aghireșu are mai multe fapte la activ

0 2.819

La doar 21 de ani, Saveta Lingurar, din Aghireșu, este recidivistă. Ea a fost arestată preventiv, marți, de către Judecătoria Huedin. Ultimul tun dat a fost în Huedin, într-un spațiu din Piața Republicii. A plecat cu 22.000 de lei, banii aparținând unei societăți comerciale. De altfel, pentru ultima faptă se află în spatele gratiilor în prezent. Individa nu a comis furturi numai în județul Cluj. Ea fost în trecut condamnată de către Judecătoria Salonta, Judecătoria Huedin, Judecătoria Cluj-Napoca și Judecătoria Arad.

IONEL SERVICE

Saveta Lingurar este cunoscută de oamenii legii din Huedin. Ea a comis mai multe furturi în mai multe localități din zona Huedin. A scăpat de fiecare dată de măsuri preventive și chiar de executarea unei pedepse. Cum a fost posibil? La ultima condamnare, judecătorii au întrerupt executarea pedepsei până la momentul în care fiica ei împlinește vârsta de 1 an.

A BĂGAT COPILUL LA „ÎNAINTARE”

„Constată că prin Sentinţa penală nr. 2175 din 15.11.2021 a Judecătoriei Arad s-a dispus întreruperea executării pedepsei de 2 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatei Lingurar Saveta prin Sentinţa penală nr. 133/2021 din 14.07.2021 a Judecătoriei Salonta, definitivă la data de 04.08.2021 prin neapelare, în baza căreia s-a emis Mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 244/2021, până la încetarea stării de graviditate, inculpata fiind pusă în libertate la data de 22.11.2021, iar, ulterior, prin Sentinţa penală nr. 656 din data de 06.04.2022 a Judecătoriei Arad, s-a dispus prelungirea întreruperii executării pedepsei de 2 ani şi 8 luni închisoare aplicată prin Sentinţa penală nr. 133/2021 din 14.07.2021 a Judecătoriei Salonta, definitivă la data de 04.08.2021 prin neapelare, în baza căreia s-a emis Mandatul de executare a pedepsei nr. 244/2021, dispusă anterior prin Sentinţa penală nr. 2175/15.11.2021 a Judecătoriei Arad, pronunţată în dosarul nr. 18363/55/2021, până la împlinirea vârstei de un an a minorei Banciu Anais-Rafaela, respectiv până la data de 03 februarie 2023, sau până la încetarea cauzei care a determinat prelungirea întreruperii din orice alt motiv”, se arată în Hotarârea 235/2022, din 27.06.2022, a Judecătoriei Huedin.

sursa: Judecătoria Huedin

FURT DIN PIAȚA REPUBLICII DIN HUEDIN

Ultima faptă i-a adus și arestul tinerei de 21 de ani. A intrat într-un spațiu din Piața Republicii din Huedin și a plecat cu 22.000 de lei. Proprietarii spațiului au închis ușa, dar nu au și asigurat-o cu cheia, după cum precizează anchetatorii. Fie au fost urmăriți proprietarii, fie a fost o simplă încercare a ușii. Cert este că hoața a reușit să pătrundă în interior și a plecat cu banii.

La scurt timp de la comiterea faptei, anchetatorii au identificat-o și au propus-o pentru arestare preventivă. Fiind recidivistă și fără studii, fără job, fără relație, tânăra era predispusă la comiterea de noi infracțiuni. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Huedin a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin și a arestat-o pe individă pentru 30 de zile, în primă fază.

Din nefericire pentru proprietarul banilor, hoața a cheltuit întreaga sumă și nu s-a mai recuperat nimic.

CE SPUNE POLIȚIA

„La data de 29 noiembrie a.c., magistrații Judecătoriei Huedin au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, față de o tânără de 21 de ani, cercetată într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În fapt, la data de 15 noiembrie a.c., în intervalul orar 09.30 – 12.00, aceasta ar fi pătruns într-un birou aparținând unei societății comerciale, situat pe strada Republicii din orașul Huedin, iar dintr-o borsetă aflată pe un corp de mobilier ar fi sustras suma de 22.000 de lei.

În acest context, polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale Huedin au efectuat activități investigativ-operative împreună cu Serviciul Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, care au condus la identificarea și depistarea autorului faptei, stabilind faptul că este vorba despre o tânără de 21 de ani.

La data de 29 noiembrie, în baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea acesteia pentru 24 de ore, iar în aceeași zi a fost prezentată magistraților Judecătoriei Huedin în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, precizează Iulian Timșa, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Citește și … O nouă arestare la Huedin, furt calificat. Lingurar și „calitățile” ei: „fără studii, concubinaj, fără ocupație, fără loc de muncă, recidivistă”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.