Ultimate magazine theme for WordPress.

Credite doar pentru cei deștepți. Românii care vor să ia bani de la bancă trebuie să dea un test înainte

0 263

Românii care vor să ia un credit de la bancă ar putea fi obligaţi să completeze un formular online prin care să demonstreze că au cunoştinţe de educaţie financiară.

Una dintre întrebările la care ar trebui să răspundă ar fi: ce este ROBOR? O astfel de propunere a fost lansată de Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului.

”Această propunere a apărut ca urmare a unei discuții și întâlniri pe care am avut-o cu Asociația Română a Băncilor, în cadrul căreia am analizat aceste situații în care clienții băncilor ajung în postura de a fi în incapacitate de plată și de multe ori acest lucru s-a datorat faptului că mulți dintre termenii folosiți în cadrul contractelor nu au fost suficient de bine înțeleși. Tocmai de aceea ne-am gândit să emitem un astfel de proiect. Într-o primă fază ne-am gândit că prin completarea unui chestionar din care să rezulte că aceștia au cunoștințe minime în ceea ce privește educația financiară.

Este un fel de un test grilă. Nu a căpătat încă o formă finală acest proiect, de aceea este doar în dezbatere”, a declarat la Anrena 3 Sebastian Hoțca, vicepreședintele ANPC.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.