Ultimate magazine theme for WordPress.

Creată pentru a-i ajuta pe producătorii români să-și scoată produsele pe piață, Casa Unirea a cumpărat băuturi carbogazoase și energizante de la mari companii internaționale

1 120

De multă vreme producătorii de la noi se plâng că mărfurile lor intră greu în piață dacă nu au contract cu cei care dețin lanțuri importante de supermarketuri. Casa Unirea a fost creată special pentru a-i ajuta, însă acolo lucrurile par să nu funcționeze așa cum trebuie. O recunoaște și ministrul Agriculturii, care a trimis acolo Corpul de control.

AVOCAT

Casa Unirea a fost înființată să cumpere cu banii jos produse de la fermieri români, pe care să le valorifice pe piața internă și cea externă. Numai că anul trecut, potrivit unor surse autorizate, responsabilii au cumpărat energizante și sucuri carbogazoase produse de mari companii internaționale.

Florin Barbu, ministrul Agriculturii: „Situația nu este una bună. În momentul de față am Corpul de control trimis la Casa Unirea, da, informațiile pe care le aveți dvs. sunt corecte, aștept raportul Corpului de control, pentru că lucrurile sunt așa cum le aveți dvs.”

Printre producătorii care au stat în aceste zile la masa negocierilor, la Ministerul Agriculturii, se numără și câțiva dintre cei care au încercat să încheie un contract cu Casa Unirea. De exemplu, crescătorii ardeleni de bivoli, care au în stoc multă marfă.

Călin Zanc, membru în Asociaţia Crescătorilor de bivoli din Transilvania: „Avem peste 100 de tone de brânză de bivoliță, telemea de bivoliță, telemea fină, de cea mai bună calitate, medaliată în Germania și în alte țări. Am trimis ofertele, am făcut toate formalitățile și așteptăm doar comanda de la dânșii.”

Producătorul spune că de câteva luni membrii asociației au găsit clienți europeni și le vând deja cantități mari de telemea de bivoliță.

În timp ce fermierii se zbat singuri să supraviețuiască în piață, inspectorii Corpului de control au găsit contracte păguboase încheiate de Casa Unirea. Ar avea de recuperat zeci de milioane de lei de la diverse firme care au luat produse și nu au plătit. Doar 11 din aproape 40 de societăți cu care ar fi lucrat Casa Unirea puteau garanta plățile, susțin aceleași surse autorizate.

Florin Barbu, ministrul Agriculturii: „Cine n-a înțeles, conducerea Casei Unirea, că integrarea trebuie a fermierilor și nu se fac intermedieri cu Casa Unirea, lucrul acesta va ieși raportul Corpului de Control.”

Inspectorii au descoperit și colaborări ce ridică semne de întrebare între anumite firme și Casa Unirea, pe care le vor dezvălui în curând.

1 Comentariu
  1. Vasile Pop spune

    Nu e maimuta de Cotoi director acolo?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.