Ultimate magazine theme for WordPress.

Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată

0 239

ANM a emis un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabil între 07 iulie, ora 03:00 – 07 iulie, ora 12:00.

În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și vestul Olteniei, precum și în zonele montane gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat și se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 60…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

FLANCO – 16.011

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în restul teritoriului în a doua parte a zilei de marți (07 iulie). În regiunile sud-estice, local disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.

LIBER

Directorul adjunct al ANM, Florinela Georgescu, a declarat la TVR că în iulie temperaturile ridicate vor alterna cu perioadele de instabilitate atmosferică accentuată, în timp ce în luna august zilele toride vor fi mai multe decât cele ploioase.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.