Ultimate magazine theme for WordPress.

Clujul, singurul județ din România în care toate școlile au grupurile sanitare în interior

0 105

Clujul este singurul județ din România care nu are toalete în curtea școlilor și a grădinițelor, acestea fiind, în totalitate, în interiorul clădirilor de învățământ.

Potrivit Raportului privind starea învățământului preuniversitar clujean, făcut public în cursul zilei de miercuri, 7 septembrie a.c., de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, județul Cluj este singurul din țară care a remediat în totalitate situația toaletelor și a grupurilor sanitare aflate în curtea unităților școlare clujene.

Forul administrativ județean susține în continuare eforturile depuse de primăriile clujene pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea școlilor și grădinițelor. Doar în acest an, Consiliu Județean Cluj a repartizat UAT-urilor clujene cca. 33.000.000 de lei pentru finanțarea și a unor astfel de proiecte, dar și pentru susținerea investițiilor în infrastructura de bază.

În contextul în care  absolut toate școlile din județ dispun de apă curentă, preocuparea autorităților locale este ca aceasta să devină pe deplin potabilă și în cazul ultimelor 10% din unități în care apa există și poate fi folosită pentru spălat dar nu îndeplinește condițiile de potabilitate.

Consiliul Județean Cluj va continua procesul de susținere a proiectelor de modernizare a școlilor și de îmbunătățire a infrastructurii acestora.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.