Ultimate magazine theme for WordPress.

Clujul, în TOP la Bacalaureat 2024

0 291

Județul Cluj este în TOP la Bacalaureat 2024. Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au publicat astăzi, 8 iulie 2024, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, rezultatele obținute de către absolvenții studiilor liceale care au susținut probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2024.

AVOCAT

Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web dedicată, cât și în cele 17 centre de examen, organizate la nivelul județului Cluj. Reamintim faptul că afișarea rezultatelor s-a realizat prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

ALESIA

La nivelul județului Cluj, pentru promoția curentă, rata de promovare este de 88,9% (87,2% – sesiunea iunie-iulie 2023), iar pentru promoțiile anterioare -35,81 % (35,00% – sesiunea iunie-iulie 2023). Rata cumulată de promovare_înainte de contestații_ este de 85,26%, în creștere față de sesiunea iunie-iulie 2023 a examenului național de Bacalaureat (82,95%).

În această sesiune a examenului național de Bacalaureat au promovat 3.888 candidați, dintr-un total de 4.560 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 3.777 candidați provin din promoția curentă, iar 111 candidați sunt din promoțiile anterioare.

În județul Cluj, 2 candidați au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024. Elevii provin de la următoarele unități de învățământ preuniversitar: Colegiul Național Gheorghe Șincai, Cluj-Napoca (1), Colegiul Național Emil Racoviță, Cluj-Napoca (1).

La nivelul județului Cluj, pe discipline de examen, situația candidaților care au obținut note de 10 la probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat 2024, este următoarea:

  • E.a) 19 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  • E.b) – candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;
  • E.c) 153 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică/ Istorie);
  • E.d) 225 de candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Eventualele contestații se pot depune, astăzi, 8 iulie 2024, în intervalul orar 12:00-18:00, în centrul de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierele centrelor de examen în care candidații au susținut probele scrise. Împreună cu contestația, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie 2024.

 Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Informații detaliate pot fi consultate în dosarul de presă, click AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.