Ultimate magazine theme for WordPress.

CLUJ: Peste 6.000 de consumatori de energie electrică și gaze, din zona Apusenilor, beneficiază de reducere la jumătate a facturilor

1 212

Aproape 30.000 de consumatori de energie electrică și gaze, din patru județe aflate în zona Munților Apuseni, inclusiv Cluj, beneficiază de reducerea la jumătate a facturilor, ca urmare a aplicării unei legi din anii ’90.

Potrivit ordonanței nr. 27 din august 1996, dată de Guvernul Văcăroiu, facilitățile porneau de la asigurarea de material lemnos pentru construcții până la impozite mai mici pentru locuitorii Munților Apuseni. În anul 2021, ordonanța a fost completată cu un ajutor în plus: facturi înjumătățite la curent şi gaz. 

În total, au început să primească facturi reduse la jumătate un număr total de 29.579 de consumatori. 15.501 sunt din județul Alba, 8.000 sunt din Bihor, 6.073 sunt din județul Cluj și doar 8 din Hunedoara.

Pentru a beneficia de reducere clienții trebuie să fie titularii contratului de furnizare a energiei electrice sau a gazelor naturale; să aibă locuința sau sa desfășoare activitatea in localitățile din Munții Apuseni, așa cum sunt definite prin Hotărârea Guvernului României nr. 323 din 10 mai 1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltării economice-sociale a unor localități din Munții Apuseni și să nu aibă facturi restante.

Criteriile de încadrare și documentele justificative vor fi evaluate de către fiecare primărie. După verificarea criteriilor de încadrare, Unitatea Administrativ Teritorială va trimite listele cu clienții beneficiari către furnizorul de energie electrică și de gaze naturale. Furnizorul va aplica, ulterior, reducerea corespunzătoare pe factura începând cu data de 1 a lunii următoare primirii listelor.

1 Comentariu
  1. Locuitor in Arieseni spune

    Eu cred că este doar o ,,interpretare,,
    . Suntem la sfârșitul lunii decembrie 2023,si OG 27/1996 nu s-a mai aplicat. Cine spune ca , consumatorii casnici au primit facturi reduse la energie ,ori nu stie ce vorbește ori minte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.