Ultimate magazine theme for WordPress.

Certificatul verde, impus în toată România. Ministrul Sănătății: „Trebuie să începem să ne purtăm ca afară”

0 330

Guvernul României are în vedere implementarea pașaportului verde de vaccinare la nivel național, în toate localitățile, nu doar în cele cu incidență mare. Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a făcut miercuri seară anunțul la DIGI24.

Întrebat punctual, dacă pașaportul verde ar trebui extins la nivel național, fără excepții, Attila a explicat că România trebuie să se alinieze standardelor europene.

„Eu pot să vă spun că în Occident, în foarte multe locuri, instituții, localuri se intră cu acest certificat digital. Așa este. Și dacă noi ne dorim o țară ca afară, atunci trebuie să începem să ne și purtăm ca mentalitate ca afară. Nu degeaba au instituit germanii.

În Bruxelles poți fi oricine, din orice țară, dacă nu ai certificat digital, poți să vii și cu pașaport diplomatic, poți să fii și ministru, ești controlat și este corect, pentru că nu scrie pe nimeni că, dacă este ministru, nu poate fi purtător de virus. Toți putem să fim purtători, toți putem să ne infectăm”, a răspuns ministrul interimar al Sănătății, la Digi24.

Ministrul Sănătății: „Normalitatea este să ne vaccinăm”

Ministrul UDMR insistă asupra vaccinării anti-COVID-19.

„Normalitatea este să ne vaccinăm, să credem în știința medicală. Mergem la doctor și așteptăm o soluție, să ne prescrie ceva ca să ne vindecăm. Este exact același lucru, doar că aici este preventivă, e înaintea bolii, nu mergem să ne vaccinăm după ce ne-am îmbolnăvit”, a mai declarat oficialul de la MS.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.