Ultimate magazine theme for WordPress.

Certificatul COVID la locul de muncă, SCOS de pe ordinea de zi în Camera Deputaților

0 177

Certificatul covid nu a fost introdus pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, marți.

Propunerea legislativă privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unităţi publice şi private (Pl-x 545/2021), lege organică, respinsă de Senat pe 27.10.2021, nu a ajuns la votul final în Camera Deputaților.

„Suntem pe 20 decembrie și nu avem legea cu certificatul verde. Avem în Parlament un proiect de lege depus de noi. Un proiect pentru care PSD a votat împotrivă. Înțeleg că acel proiect nu este agreat, foarte bine, dar încă nu s-a venit cu o variantă. Timpul curge în defavoarea noastră. Este nevoie de acest proiect să vină. Am primit mai multe variante de la premier sau de la partenerii de coaliție. Trebuie să agreăm o variantă pe care să o votăm. Să vedem care este. Cel mai rău acum este să nu faci nimic. Cei care merg împotriva acestei acțiuni sunt cei care beneficiază. Sunt aceste grupări care militează împotriva vaccinării, deși știm că e singura soluție”, a spus Florin Cîțu, luni.

Alexandru Rafila a anunțat, după o primă întâlnire cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, că adoptarea certificatului COVID-19 trebuie adaptată situației din România.

Documentul va fi introdus la o creştere de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5. Ministrul Sănătății a mai transmis că acordarea voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la introducerea certificatului COVID-19. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.