Ultimate magazine theme for WordPress.

Cele mai ciudate superstiții de Crăciun, la români

0 210

De Crăciun se împlinesc dorințele și asta o știm cu toții. Numai că nu e suficient să ne lăsăm pe mâna destinului, ci trebuie să-l mai și forțăm. Dacă ești o persoană care crede în superstiții, citește mai jos ce trebuie să faci în Ajun de Crăciun.

PSD NEGRENI

Decorează-ţi casă în verde pentru speranţă şi în roşu pentru iubire. Seara, în anumite zone din țară, copilașii merg la colindat. Ei vestesc Nașterea Mântuitorului Lumii.

PSD POIENI

Bradul să nu lipsească. E reînnoire şi trăinicie. Trebuie să-l pui în acelaşi loc că şi anul trecut, altfel ai parte de piedici şi scopuri neatinse. Şi nu-i tăia vârful. Globul roşu trebuie să fie şi el pe lista ta, la fel şi crengutele de vâsc, căci fără ele ghinionul se va ţine scai de ţine, iar pasiunea dintre îndrăgostiţi va dispărea.

PSD MĂRGĂU

Lumânările aprinse în seara de Crăciun trebuie lăsate să se stingă singure.

Prima persoană care intră în casă în ziua de Crăciun musai să fie un bărbat. Şi mai ales brunet sau şaten. E aducător de noroc. Dacă e roşcat, e rost de ghinion, iar dacă îţi calcă pragul o femeie e o adevărată catastrofă.

Vrei ca bolile să te ocolească în anul ce vine? Mănâncă un măr în ziua de Crăciun. Pune o nucă, o monedă şi ceva de argint în apă în care te speli, musai în ziua de Crăciun, ca să nu faci vizite pe la spitale, iar câştigurile financiare să nu te ocolească. Seara, dă-ţi cu usturoi pe frunte, la coate şi în genunchi. Să nu se ţină de ţine duhurile rele.

Îţi doreşti să ai noroc? Pâinea trebuie să stea sub masă. Iar pe masă grâul pe care l-ai pus la încolţit de Sf. Andrei. Să nu lipsească plăcinta. Ca să ai un an prosper, toţi musafirii trebuie să guste din ea. Şi nu uita să pui un ban, un inel şi un degetar în plăcintă. Cine găseşte porţia cu bănuţul va avea noroc, cel care primeşte inelul va avea parte de o nuntă, iar cel care da peste degetar va avea un an înfloritor.

Ai împrumutat lucruri? Fă bine şi recuperează-le în Ajunul Crăciunului. Altfel o să tot pierzi în lunile ce urmează.

Nu tricota, nu coase şi nu spală de Crăciun. Vine ghinionul peste ţine. Şi ţine bani în buzunare.

Nu te panica dacă răstorni cutia cu chibrituri, dacă verşi vin pe masă, dacă îţi ţiuie urechea, dacă dai de pomană sau dacă atingi cocoaşa unui cocoşat: înseamnă noroc, noroc, noroc. Tot anul.

Nu ţi-ai găsit încă alesul? Se spune că-l poţi visa dacă după ce te-ai spălat, în noaptea de Ajun, ascunzi sub pernă un pieptene pe care l-ai folosit şi usturoi. Înainte să te culci, bate pernă pentru a nu avea o scorpie de soacră şi pentru ca sortitul să te peţească cât mai curând. Ia 3 frunze sfinţite şi înţeapă-le cu iniţialele a trei dintre admiratori. În noaptea de Ajun pune-le sub pernă şi se spune că persoana cu care îţi vei lega destinul îţi va apărea în vis. În ziua de Crăciun poartă lenjerie roşie, nou-nouţă, ca să te iubească şi să te îndrăgească.

Ai născut de Crăciun, atunci află că odorul tău va fi călăuzit de noroc toată viata.

Ai planuri deja pentru Paşte şi vrei să ştii cum va fi vremea? Simplu. Dacă ninge de Crăciun, atunci de Învierea lui Hristos timpul va fi frumos. De asemenea, un cer senin vesteşte un an roditor.

Crezi în farmece şi deochi? Pune în colţurile mesei usturoi şi seminţe de mac.

Sub nicio formă dacă îţi iese în cale vreo broască nu o omori. Nu te va aştepta o viaţă prea frumoasă.

Nu purta pantofi noi în seară de Crăciun.

Pe 24 spre 25 decembrie, noaptea, lasă uşa larg deschisă că să iasă spiritele rele din casa ta.

De Crăciun, spun bătrânii, se deschide cerul. Cei buni îl văd pe Dumnezeu stand la masă cu îngerii şi sfinţii.

Stai la curte?
De Crăciun, pune mâna pe toate unelte, că să le foloseşti sănătos şi cu spor tot anul. Aruncă o potcoavă în găleata în care dai apă la vite. Vor fi rezistente şi tari ca fierul.

Curăţă coşul casei şi aruncă funinginea la rădăcina viţei-de-vie şi a pomilor, pentru rod bogat. Fetele necăsătorite să ciocăne în uşa coteţului unde sunt ţinute găinile. Dacă va cânta un cocoş, se spune că respectivă îşi va întâlni marea iubire în anul care urmează.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.