Ultimate magazine theme for WordPress.

„Cel din urmă va fi cel dintâi”. Total adevărat în cazul Alin Marc, șeful S8PR Huedin. Șeful secției face ce n-au făcut alții înainte

0 976

Din luna iulie 2018, Secția 8 Poliție Rurală Huedin are un nou șef, definitiv de această dată. Adică posturile de poliție din zona Huedin sunt coordonate de către un ofițer care a câștigat un concurs. Alin Marc, despre el este vorba. Mult blamat până la momentul examenului, acuzat de colegul său Alexandru Balint că a vrut să-și rezolve postul de șef cu 10.000 de euro împrumutați de la Gheorghe Călătan, șeful poliției locale Huedin, Alin Marc a demonstrat într-o jumătate de an că singur poate realiza ce n-a realizat nici Lucian Sărăcuț, nici Alexandru Balint, nici Flaviu Vaida. Cei trei fiind ultimii la conducerea Secției 8 Poliție Rurală Huedin în ultimii 2-3 ani.

PSD NEGRENI

Alin Marc nu a fost „iubit” de către colegii săi niciodată, deși s-a bucurat de o reputație bună în rândul populației. E genul de polițist, spun cei care îl cunosc, care „tace și face”. Tocmai această tăcere l-a făcut mai puțin popular în rândul colegilor, care l-au și poreclit „muta”.

PSD POIENI

NIMENI NU ÎL VEDEA ȘEF

PSD MĂRGĂU

Ofițerul Alin Marc nu a plecat urechea la răutăți, nici la acuzațiile care i se aduceau de unii și de alții. Perseverent, polițistul și-a văzut de carieră. În iulie 2018, Alin Marc a câștigat concursul cu nota 8,27 și astfel a devenit șeful Secției 8 Poliție Rurală Huedin.

Încă din prima săptămână, de la preluarea „tronului” de șef, situația la Secția 8 Poliție Rurală Huedin s-a schimbat. Asta spun agenții, dar văd și oamenii prin intermediul publicațiilor de știri. Acțiunile agenților de la posturile de poliție din zona Huedin au fost intensificate și în mod surprinzător am auzit de nume celebre anchetate pentru diverse infracțiuni.

AGENT: „Secția 8 Poliție Rurală Huedin are un șef după mulți, mulți ani”

„Este clar că după ce Marc a câștigat concursul lucrurile s-au schimbat mult în bine. Concluzia este simplă: Secția 8 Poliție Rurală Huedin are un șef după mulți, mulți ani în care la conducere s-au perindat diverse personaje mai mult sau mai puțin creditate”, ne spune un agent din cadrul secției.

Ceea ce spune agentul mai sus este confirmat și de activitățile agenților coordonați de Alin Marc. După mult timp, oamenii din zona Huedin au început să vadă o schimbare. Pe de-o parte agenții din subordinea lui Marc sunt mai vizibili în comunități, unii dintre ei nu toți, pe de altă parte acțiunile au o mai mare transparență.

Tot după mult timp am început să auzim de nume sonore ale zonei, nume care aparent sunt certate cu legea. Tot aparent, până la venirea lui Marc, nu se auzea de infracțiuni comise de oameni influenți. Asta pentru că infracțiunile nu erau comise, fie pentru că erau tolerate.

În ultimele 6 luni, agenții coordonați de Marc au avut multiple acțiuni și cazuri controversate.

Spre exemplu, în 14 noiembrie 2018, un fost polițist din Huedin, Dorian Pănican, a fost prins băut la volan. Sigur, pe lângă scandalul cu refuzul de recoltare de probe, agenții din subordinea lui Marc au întocmit dosar penal pe numele fostului coleg. Cazul a fost dat publicității.

Un alt caz răsunător vine tot de la agenții din subordinea lui Marc. În decembrie 2018, oamenii legii l-au depistat în trafic pe omul de afaceri
Ovidiu Sorin Aleseei, directorul general al societății U V Furniture S.A., cu sediul în Huedin. Bărbatul consumase băuturi alcoolice, iar agenții i-au întocmit pe loc dosar penal. Nici acest caz nu a fost ținut secret, ci a fost dat publicității prin intermediul buletinelor de presă emise de IPJ Cluj.

Anterior celor două cazuri menționate mai sus, agenții din subordinea lui Alin Marc au fost angrenați în multiple acțiuni menite să prevină accidentele rutiere sau faptele antisociale. „În perioada 08-10.12.2017, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin, au desfăşurat acţiuni în trafic pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză și a conducerii sub influența alcoolului.  

Ca urmare a desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul circulației și au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice,  în valoare de 6.280 lei.

Ca măsură suplimentară au fost reținute un număr de 9 permise de conducere și un certificat de înmatriculare”, se arăta într-un comunicat de presă trimis de către IPJ Cluj în luna decembrie 2018.

Succesul lui Alin Marc nu ține doar de plan local, ci și de județean. Inspectorul șef al IPJ Cluj, Mircea Rus, pare să-l sprijine pe Marc în acțiunile sale. Asta după ce la nivelul Poliției Huedin au fost multiple scandaluri cu lucrători de poliție implicați. De altfel, spun surse din IPJ Cluj, Poliția Huedin este precum o bombă cu ceas pentru Mircea Rus, care ține în atenta supraveghere acțiunile organizate aici, dar și comportamentul și realizările agenților.

Concluzia este clară. Secția 8 Poliție Rurală Huedin, cea care are în componență posturile comunale, are numai de câștigat la capitolul imagine, atâta timp cât în fruntea ei rămâne Alin Marc, neschimbat comportamental.

Poliția Orașului Huedin, condusă de Cornel Crișan, nu se bucură din păcate de succesul S8PR Huedin. Ordinea publică în orașul Huedin lasă de dorit, din cauza rromilor și nu numai, iar agenții coordonați de Crișan parcă trebuie împinși de la spate pentru a funcționa.

Dintr-un sondaj realizat de INFO Huedin în luna august 2018 aflăm că cetățenii din Huedin nu sunt foarte mulțumiți de Poliția Orașului Huedin, condusă de Cornel Crișan.

La întrebarea „Cât de mulțumiți sunteți de Poliția Orașului Huedin? (poliția națională)”, oamenii au răspuns astfel:

  • Foarte mulțumit/ă – 4,5 %
  • Mulțumit/ă – 21,6 %
  • Satisfăcător – 40,8 %
  • Nemulțumit/ă – 21,6 %
  • Foarte nemulțumit/ă – 11,4 %

Peste 3 % din populația orașului Huedin a răspuns la acest sondaj. Este un procent bun de participare dacă ne gândim că majoritatea sondajelor efectuate se bazează pe procente de 1,3 – 2 %.

Dintre cei care au răspuns sondajului, 3 % au declarat că sunt absolvenți de școală primară, 2,1 % absolvenți de gimnaziu, 51,2 % absolvenți de liceu, 35,5 % absolvenți de facultate, 8,1 % absolvenți de studii postuniversitare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.