Ultimate magazine theme for WordPress.

Ce spun medicii despre ochelarii de soare purtați de copii și bebeluși

0 448

Câți medici, atâtea păreri în privința ochelarilor de soare pentru copii. Unii oftalmologi îi recomandă inclusiv bebelușilor, alții spun că folosirea lor e indicată doar de la 2-3 ani în sus, iar alții sunt complet împotriva. Oricum, e cert – moda ochelarilor de soare s-a răspândit și în rândul celor mici.

AVOCAT

Radiaţiile ultraviolete în exces, mai ales în condiţiile schimbărilor climatice, pot cauza în timp cataractă şi alte probleme grave spun oftalmologii care recomandă ochelarii de soare pentru copii, potrivit TVR.

Există studii care au atestat că acumularea de radiaţii UV este mai mult de jumătate până la 18 ani, de asta e important copiii să folosească ochelari de soare și când e vreme însorită și când e înnorat.

Bebeluşii şi copiii mici stau putin sub radiaţiile periculoase şi nu au nevoie de ochelari de soare, spun oftalmologii care îi recomandă doar după vârsta de 2-3 ani. Şi atunci, cu măsură.

Ochelarii de soare fără protecţie 100% la ultraviolete pot face mai mult rău decât bine. În spatele lentilei colorate, pupila se dilată, iar la retină ajung mai multe radiaţii decât atunci când nu purtăm ochelari de soare.

Medicii le atrag atenţia părinţilor să verifice dacă ochelarii de soare sunt siguri, fiindcă pe piaţă sunt multe produse contrafăcute.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.