Ultimate magazine theme for WordPress.

Căutările directorului APIA Cluj, Adrian Zaharia, OPRITE definitiv

0 218

Căutarea directorului APIA Cluj, Adrian Zaharia, dispărut în urmă cu zece zile în lacul Beliş, s-a încheiat, marţi, deşi acesta nu a fost găsit. Zeci de forţe au intervenit, însă adâncimea foarte mare, resturile din mediul subacvatic şi straturile de nămol au făcut misiunea aproape imposibilă.

AVOCAT

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de ISU Cluj, în ultimele zece zile de căutări au fost verificate toate informaţiile şi indiciile care ar fi putut duce la găsirea persoanei dispărute.

ALESIA

„A fost făcut tot ceea ce omeneşte a fost posibil în cele zece zile de căutări, pentru a verifica orice informaţie sau indiciu care ar fi putut să ducă la găsirea persoanei dispărute. Misiunea s-a anunţat de la început a fi una dificilă şi a presupus implicarea mai multor factori în căutări, având în vedere faptul că nu a fost cunoscut cu exactitate locul unde ar fi picat în apă, ceea a făcut şă rezulte o suprafaţă foarte mare pe care au trebuit întinse acţiunile de căutări. Lacul Beliş-Fîntănele este cel mai întins din judeţul Cluj, iar în zona de căutare există adâncimi care depăşesc 40 de metri. De asemenea, nu au fost neglijate elementele de risc şi dificultăţile întâmpinate de scafandrii Forţelor Navale şi ai Serviciului Salvamont-Salvaspeo”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, lacul Beliş-Fîntânele are adâncimi care variază subit şi peste limita uzuală de scufundare, respectiv 40 de metri, sunt diverse resturi materiale în mediul subacvatic (buşteni, blocuri de turbă sau trunchiuri de copaci care se află încă în picioare pe fundul lacului), dar şi straturi variabile de nămol pe fundul lacului.

Pe lângă pompierii prezenţi în fiecare zi, au intervenit forţe ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, ale Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo, precum scafandri din cadrul Forţelor Navale Române.

Citește cum s-a întâmplat …
UPDATE – Directorul APIA Cluj, dispărut pe lacul Beliș

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.