Ultimate magazine theme for WordPress.

Căutări disperate pe lacul Beliș. Un localnic este de negăsit

0 2.654

Un bărbat în vârstă de 53 de ani este căutat de către polițiștii din Huedin, ajutați fiind și de un câine de urmă. Acestora li se alătură pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, jandarmii montani, dar și scafandri voluntari civili. Există suspiciunea că bărbatul în cauză s-a înecat.

Alarma a fost dată în jurul ore 09:00, sâmbătă. La fața locului au intervenit polițiștii, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, jandarmii montani, dar și echipe de scafandri civili voluntari din cadrul Asociației SPS Cluj.

Sâmbătă dimineața, paznicul lacului i-a alertat pe oamenii legii cu privire la unele obiecte vestimentare găsite pe malul apei, nemișcate de mai mult timp. Sosiți la locul solicitării, anchetatorii au găsit cheile unui autoturism parcat în zonă. În acel autoturism au fost identificate documentele proprietarului, un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Beliș.

Din documente, paznicul lacului l-a recunoscut pe bărbatul dispărut. Este posibil, potrivit acestuia, ca bărbatul cu unele afecțiuni cardiace să fi încercat să facă baie, dar apa rece să-i fi fost fatală.

În continuare sunt efectuate verificări pe luciul apei, dar și în adânc pentru găsirea bărbatului.

„Forțe din cadrul ISU, IPJ, IJJ și Serviciul Public Salvamont-Salvaspeo sunt implicate în căutările desfășurate pe lacul de acumulare Beliș-Fântânele, unde a fost semnalată astăzi dispariția unui bărbat, în vârstă de cca 50 de ani. Astfel, salvatorii și scafandrii din cadrul ISU Cluj, Alba și Hunedoara desfășoară căutări în colaborare cu scafandri Salvamont-Salvaspeo atât prin scufundări cât și pe luciul apei, în zonele unde au fost găsite indicii privind dispariția bărbatului. De asemenea, căutările au fost sprijinite de o echipă de căutare canină a IPJ Cluj, precum și de echipe de polițiști și jandarmi”, se arată într-o informare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

„La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 09:00, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați cu privire la existența unor obiecte vestimentare găsite pe malul lacului Beliș. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă. În buzunarul unui obiect vestimentar au fost găsite cheile unui autoturism parcat în zonă de aproximativ 24 de ore. Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că proprietarul obiectelor vestimentare și al autoturismului este un bărbat în vârstă de 53 de ani. La fața locului au intervenit, în sprijin, mai multe efective de poliție și un echipaj canin. În acțiunea de căutare a bărbatului sunt implicate efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, jandarmi montani și scafandri civili din cadrul Asociației SPS Cluj. În continuate, sunt efectuate căutări atât pe uscat, cât și pe apă”, precizează Beatrice Milonean, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Citește și … FOTO – A fost găsit cadavrul bărbatului dispărut la finalul lunii iulie în lacul Beliș

FOTO PRINCIPALĂ: ARHIVĂ

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.