Ultimate magazine theme for WordPress.

Câți bugetari are România și ce propune un fost premier al țării

0 158

Adrian Năstase, fost premier al României, vine cu o propunere radicală pentru Guvernul Ciucă. Fostul premier afirmă că pentru a se face cu adevărat economii la bugetn, este nevoie de reducerea cu 25% a numărului bugetarilor.

„În România sunt, în momentul de față, 1,25 milioane de bugetari. Când eu eram premier erau vreo 800.000. Eu cred că o măsură prin care s-ar stabili o reducere cu 25% a bugetarilor ar însemna o economie reală în banii de la buget și o resursă suplimentară pentru zona privată, care chiar produce banii necesari”, a spus Adrian Năstase.

Potrivit fostului premier o astfel de decizie n-ar fi în favoarea Executivului, dar că „este nevoie de măsuri mult mai radicale”, mai ales că în acest moment cabinetul condus de Nicolae Ciucă se află într-un moment politic favorabil.

„Evident că nu!  Părerea mea este că e nevoie de măsuri mult mai radicale dacă vrem să ne mișcăm mai repede. Dacă vorbim despre zona centrală, cei care ies în stradă sunt cei care au fost obișnuiți cu sindicatele, ieșeau pe anumite zone. Sigur, mai este zona profesorilor și cea a medicilor. Dar eu cred că e nevoie de astfel de măsuri și, în condițiile în care și PNL și PSD sunt la guvernare, nefiind nicio șansă ca o astfel de măsură radicală să fie jucată de unul împotriva celuilalt, în perspectiva alegerilor, eu cred că ar trebui luate astfel de măsuri. Am dat un exemplu, sunt multe altele care pot fi luate”, a explicat Adrian Năstase.

Acesta a adăugat că și-ar asuma postura de premier nepopular.

„Ați văzut că atunci când am fost popular am pierdut alegerile, Poate nefiind popular aș câștiga alegerile”, a conchis Adrian Năstase.

Ce pensie are Adrian Năstase

Adrian Năstase a dat şi exemplul unui om valoros ca Petre Daea care, fără pensie specială, după 40 de ani de muncă, are o pensie în jur de  2.000 lei.

El a mai dezvăluit şi suma pe care o încasează personal ca pensie, lunar – în jur de 5.000 lei.

„Este foarte puţin” – a precizat Adrian Năstase care, întrebat cât crede că ar merita, a răspuns ironic: „Am primit ce trebuia – aproape doi ani de închisoare.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.