Ultimate magazine theme for WordPress.

Cât va mai dura recalcularea şi indexarea pensiilor românilor

0 198

 Daniel Baciu, șeful Casei Naţionale de Pensii, a anunţat cât va mai dura recalcularea şi indexarea pensiilor românilor.

AVOCAT

„În mod normal ar trebuie să avem parte de amândouă, şi de indexare, şi de recalcularea pensiilor până anul viitor. Sunt lucruri diferite care apar în lege. 

ALESIA

Vorbim de indexare care va respecta inflația. Iar recalcularea va fi folosită pentru a recalcula pe baza noii formulate de calcul a pensiilor. 

Recalcularea este precedată de procesul de evaluare a tuturor dosarelor în plată, ceea ce se face în prezent în casele teritoriale de pensii

Acest proces este pe final, deja suntem la 90% din numărul dosarelor evaluate şi speram ca în perioada următoare să finalizăm acest proces de evaluare care este cel mai greu. 

Fiecare dosar este luat din arhivă, verificat și digitalizat, adică trecut într-un sistem informatic de ultimă generaţie. 

După ce finalizăm acest proces vom trece la recalcularea pensiilor după noua formulă de calcul din noua lege a pensiilor.

Noi trebuie să terminăm acest proces în anul 2023, pentru că apoi va trebui să intrăm în vigoare cu noua lege a pensiilor, iar acest proces de digitalizare şi evaluare va trebui să fie finalizat anul acesta”, a mai declarat șeful Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.