Ultimate magazine theme for WordPress.

Care este valoarea unui bon de masă primit în schimbul vaccinării anti COVID-19

0 354

Crește numărul cazurilor de infectare cu tulpina Delta de la o săptămână la alta, dar încă putem ține situația sub control, anunță autoritățile. Campania de vaccinare încă stagnează.

Relaxarea din ultima perioadă, concediile și ignorarea măsurilor de prevenție, alături de rata de vaccinarea scăzută ne îndreaptă cu pași repezi spre o explozie a numărului de infectări cu varianta Delta, spun autoritățile.

Premierul spune că e nevoie de noi măsuri de sprijin ale campaniei de vaccinare, nu noi restricții.

Discuții la nivel european despre administrarea celei de a treia doze de vaccin există, iar țara noastră va lua o decizie în această direcție doar după ce va fi aprobată de Agenția Europeană a Medicamentului. Stocuri există și prioritari vor fi vârstnicii.

Potrivit ministrului, bonurile vor avea valoare nominală de 100 de lei şi constituie o măsură de stimulare a vaccinării împotriva SARS-CoV-2.

„În ceea ce priveşte măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă şi anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo şi urmează să vedem posibilităţile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate. Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă – a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson”, a declarat Mihăilă, care a participat la şedinţa coaliţiei de guvernare care are loc la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.