Ultimate magazine theme for WordPress.

Caniculă și ploi în județul Cluj, în următoarele zile. Au fost emise avertizări Cod Galben

0 247

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis, vineri dimineața, mai multe avertizări meteo. Pentru județul Cluj, meteorologii au emis o avertizare Cod galben de căldură și disconfort termic în zilele de vineri și sâmbătă. Totuși, sâmbătă, în județul Cluj, sunt așteptate și ploi.

COD GALBEN în județul Cluj, în 19 și 20 august

Interval de valabilitate: 19 și 20 august. Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat
Zone afectate: conform textului și hărții
.

 Vineri și sâmbătă (19 și 20 august), valul de căldură se va menține în regiunile vestice și sudice și se va extinde și în vestul Transilvaniei, Maramureș, sudul Moldovei și zona continentală a Dobrogei. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 18…21 de grade.

Notă: În sud-estul țării disconfortul termic va continua să fie ridicat și în perioada următoare.

COD PORTOCALIU în alte 3 județe

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic accentuat. Interval de valabilitate: 19 august. Zone afectate: conform textului și hărții.

Vineri (19 august), în zona joasă a județelor Caraș Severin, Timiș și Arad valul de căldură se va intensifica. Se vor înregistra frecvent temperaturi de 38…39 de grade și izolat 40 de grade, iar noaptea acestea nu vor coborî sub 20…23 de grade și, prin urmare, disconfortul termic va fi accentuat.

COD GALBEN în județul Cluj, în perioada 20-22 august

Interval de valabilitate: 20 august, ora 12:00 – 22 august, ora 10:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ. Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în Banat, Oltenia și în zonele montane, apoi în extindere în toată jumătatea vestică a teritoriului. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Notă: În extremitatea de vest a țării se vor semnala fenomene asociate instabilității atmosferice și în noaptea de vineri spre sâmbătă (19/20 august), dar pe arii restrânse.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.