Ultimate magazine theme for WordPress.

Când va fi permisă prezența fizică în școli și în ce condiții

0 272

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seară că este în pregătire o hotărâre în baza căreia Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii vor fi abilitate să modifice ordinul comun, astfel încât, începând de luni, să fie permisă prezenţa fizică în şcoli şi grădiniţe în localităţile în care rata de infectare este de sub 3 la mie, fără a depinde în vreun fel de rata de vaccinare a personalului din învăţământ.

„Este în curs de pregătire o pregătire o hotărâre CNSU (Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă n.r.) prin care Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii sunt abilitate pentru modificarea Ordinului comun, în sensul în care este permisă prezenţa fizică în şcoli şi grădiniţe în localităţile în care rata de infectare este de sub 3 la mie – reamintesc, ziua de referinţă este ziua de vineri, de mâine. Este permisă, deci, prezenţa fizică fără a mai depinde în vreun fel de rata de vaccinare a personalului din învăţământ în toate localitățile în care rata de infectare este sub 3 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit lui, astăzi, în 1.724 de localităţi din România rata de infectare este mai mică de 3 la mia de locuitori.

„La nivel național, rata de infectare este astăzi 4,36 la mie, în București, spre exemplu, este 4,76 la mie, și sunt 18 județe care, în ansamblul lor, au o rată de infectare mai mică de 3 la mie. Astăzi, joi, 18 județe în care rata de infectare este mai mică de 3 la mie. Practic, în mai bine de jumătate din teritoriul țării, luând în calcul cele 1.724 de UAT-uri (unități administrativ teritoriale n.r.) rata de infectare este sub 3 la mie. De luni, în aceste localități, toți copiii din grădinițe și elevii din școli vor putea merge cu prezență fizică fără a ne mai raporta la rata de vaccinare a personalului din școli”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.