Ultimate magazine theme for WordPress.

Căldură mai ieftină în Huedin. Primăria a solicitat și primit peste jumătate de milion de lei pentru biomasă

0 321

Locuitorii orașului Huedin, cei racordați la sistemul local de termoficare, vor plăti mai puțin la căldură în sezonul de iarnă 2022-2023. Asta după ce Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a alocat Primăriei Huedin peste 500.000 de lei. Bani au fost solicitați de Primăria Huedin și vor fi folosiți pentru achiziția de biomasă.

Într-un comunicat de presă, emis marți de către Primăria Huedin, reprezentanții instituției au explicat că „Acest ajutor financiar se va reflecta în scăderea prețului la gigacaloria pe care consumatorii finali o vor achita”.

„În urma solicitării adresate către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, orașul Huedin a obținut suma de 505.250 lei cu titlul de ajutor financiar, în vederea achiziției de biomasă pentru funcționarea centralei termice a orașului, în sezonul rece 2022-2023.

Solicitarea ajutorului financiar a fost posibilă odată cu crearea cadrului legal privind acest demers, ca urmare a modificării OG 36/2006, privind unele măsuri pentru funcționarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populației și care a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1111 din data de 17.11.2022.

Acest ajutor financiar se va reflecta în scăderea prețului la gigacaloria pe care consumatorii finali o vor achita”, se precizează în comunicatul Primăriei Huedin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.