Ultimate magazine theme for WordPress.

Căldură mai ieftină în Huedin. Primăria a solicitat și primit peste jumătate de milion de lei pentru biomasă

0 259

Locuitorii orașului Huedin, cei racordați la sistemul local de termoficare, vor plăti mai puțin la căldură în sezonul de iarnă 2022-2023. Asta după ce Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a alocat Primăriei Huedin peste 500.000 de lei. Bani au fost solicitați de Primăria Huedin și vor fi folosiți pentru achiziția de biomasă.

Într-un comunicat de presă, emis marți de către Primăria Huedin, reprezentanții instituției au explicat că „Acest ajutor financiar se va reflecta în scăderea prețului la gigacaloria pe care consumatorii finali o vor achita”.

„În urma solicitării adresate către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, orașul Huedin a obținut suma de 505.250 lei cu titlul de ajutor financiar, în vederea achiziției de biomasă pentru funcționarea centralei termice a orașului, în sezonul rece 2022-2023.

Solicitarea ajutorului financiar a fost posibilă odată cu crearea cadrului legal privind acest demers, ca urmare a modificării OG 36/2006, privind unele măsuri pentru funcționarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populației și care a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1111 din data de 17.11.2022.

Acest ajutor financiar se va reflecta în scăderea prețului la gigacaloria pe care consumatorii finali o vor achita”, se precizează în comunicatul Primăriei Huedin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.