Ultimate magazine theme for WordPress.

„Cacălă” face naveta între casă și arest. S-a întors după gratii, 30 de zile de această dată

0 969

Ioan Rezmiveș, zis „Cacălă”, s-a întors în arest după ce a ultragiat un polițist din Huedin. Ultima oară când bărbatul a văzut arestul a fost în iulie. Huedineanul este cercetat în multiple dosare penale și este trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni. Acesta a fost reținut de anchetatori în repetate rânduri.

Ultima întâmplare de la care i se trage arestul a avut loc duminică. Atunci, Ioan Rezmiveș a sunat la 112 de 7 ori și a cerut ca acasă la el să se prezinte un echipaj de poliție, de urgență. Avea omul chef de scandal, atât, nicio altă urgență.

Ajunși la domiciliul bărbatului, acesta a devenit violent și chiar l-a lovit pe unul dintre polițiști cu piciorul, în picior. Evident, a urmat o încătușare imediată și conducerea lui „Cacălă” la Poliția Huedin.

„Cacălă” se afla sub control judiciar din luna iulie, când, alături de Mihai Rezmiveș, zis „Titi”, a provocat un scandal de amploare, în plină stradă. Incidentul a avut loc pe strada Fildului din Huedin, iar prezente au fost peste 50 de persoane. Pentru că a încălcat controlul judiciar, bărbatul a fost reținut, iar mai apoi prezentat instanței.

CE SPUNE POLIȚIA

Alexandra Luca, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

„Duminică, 5 septembrie a.c., un bărbat de 45 de ani, din Huedin a fost reținut pentru 24 de ore în urma săvârșirii infracțiunii de ultraj. În fapt, la aceeași dată, în jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 de către cel în cauză, solicitând prezența unui echipaj la locuința sa, fără a specifica motivul. La fața locului s-au deplasat polițiștii, bărbatul agresându-i verbal și adresând injurii, atât lor, cât și instituției reprezentate, ulterior aplicând o lovitură unuia dintre agenții de poliție aflați la intervenție. Față de apelant au fost luate măsuri de imobilizare și conducere la sediul unității, în vederea continuării cercetărilor, ulterior fiind dispusă măsura preventivă anterior amintită, de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin. Bărbatul a fost escortat și predat reprezentanților unui Centru de Reținere și Arestare Preventivă, iar în cursul zilei de ieri, a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, cauza fiind în urmărirea penală proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin”, precizează Alexandra Luca, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Rezmiveș a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți în seara zilei de luni.

Judecătorii de la Judecătoria Huedin au dispus, la cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, arestarea preventivă a lui „Cacălă” pentru 30 de zile.

„Solutia pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin formulată la data de 06.09.2021. Dispune arestarea preventivă a inculpatului RI, zis “C”, …, cercetat pentru săvârșirea infracșiunii de ultraj, faptă prevăzută de art. 257 alin.1 și 4 C.pen., raportat la art. 193 alin.2 C.pen. cu aplicarea art. 41 alin.1 C.pen., pe o durată de 30 de zile, începând de la data de 06.09.2021 până la data de 05.10.2021 inclusiv. Respinge ca neîntemeiată solicitarea avocatului din oficiu al inculpatului, de dispunere a arestului la domiciliu față de acesta. În baza art. 275 alin. (3) C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu ML, în cuantum de 313 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat și pentru Ministerul Public. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, data de 06.09.2021, ora 17:25”, se arată în Încheierea Judecătoriei Huedin.

sursa: JUDECĂTORIA HUEDIN

Pentru a citi mai multe știri despre dați click AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.