Ultimate magazine theme for WordPress.

Bugetare participativă la Huedin, din 2022. Ce înseamnă asta

0 355

Orașul Huedin va avea din 2022 Bugetare participativă, anunță primarul Mircea Moroșan. Acest concept a fost implementat până acum în Cluj-Napoca și Florești.

CE ÎNSEAMNĂ BUGETARE PARTICIPATIVĂ

Printr-o hotărâre de consiliu local, la momentul în care se stabilește bugetul pe anul 2022, se alocă o sumă de bani pentru Bugetare participativă. Cetățenii orașului, ținând cont de suma respectivă, pot face propuneri privind realizarea unor investiții pentru oraș.

Proiectele care corespund condițiilor de Bugetare participativă intră la vot. Toate persoanele din Huedin au drept de vot, online ori fizic.

Proiectele cu cele mai multe voturi se realizează, fiind dorința cetățenilor.

“Noi am încercat să facem caietul de sarcini și toată metodologia, ca să fie aprobate în consiliul local, încă de la începutul acestui an. Este aprobat, va fi trecut prin aprobarea consiliului local. Ne-am consultat și cu societatea civilă, cu Consiliul Civic Huedin. Nu este ceva nou sub soare, se va aplica. În funcție de bugetul care va fi anul viitor, vom aloca o sumă de bani”, a explicat primarul Mircea Moroșan.

Proiectul de Bugetare participativă urmează să intre la vot în Consiliul Local Huedin în ianuarie 2022, înainte de stabilirea bugetului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.