Ultimate magazine theme for WordPress.
HUEDUBAI-31-MARTIE

„Bonnie și Clyde” de Huedin, trimiși în judecată pentru spargerea chioșcului de ziare și a magazinului Vodafone

0 1.737

Doi tineri, ambii de 19 ani, au fost trimiși în judecată în 27 ianuarie, la Judecătoria Huedin. Alexandru Lăcătuș în stare de arest preventiv, iar Debora Rebeca Pintea în stare de libertate. El este acuzat de săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, iar ea de complicitate la furt calificat în formă continuată. La data de 3 noiembrie 2022, pe timpul nopții, cei doi ar fi spart un chioșc de ziare din Huedin și magazinul Vodafone din centrul orașului Huedin.

Prin faptele lor, cei doi ar fi creat un prejudiciu cert de aproximativ 9.000 de lei. Inițial, prejudiciul anunțat a fost mai mare. În documentele aflate la dosar nu se mai face referire la CD-urile cu filme pentru adulți și nici la cele cu manele.

Dosarul în care cei doi vor fi judecați a trecut de camera preliminară a Judecătoriei Huedin. Din documentele aflate la dosar reiese cum cei doi tineri din Poieni au acționat în Huedin, în noaptea de 3 noiembrie 2022.

„În sarcina inculpatului LĂCĂTUȘ ALEXANDRU s-a reţinut că în noaptea de 03.11.2022, în jurul orei 02:20, beneficiind de complicitatea inculpatei PINTEA DEBORA REBECA, care a asigurat zona, a pătruns prin efracție în incinta chioșcului pentru ziare aparținând P.F.A (…) din orașul Huedin, Piața Victoriei nr. 4-5, iar din interior a sustras o cutie plasticată cu cinci cartele telefonice, producând persoanei vătămate un prejudiciu de 520 lei, după care în baza aceleiași rezoluții infracționale, în aceeași noapte, în jurul orei 03:00, a pătruns prin spargerea geamului ușii de acces, în același tipar infracțional, în incinta magazinului Vodafone din centrul orașului Huedin, aparținând persoanei vătămate (…) S.A., beneficiind, și de această dată, de complicitatea inculpatei PINTEA DEBORA REBECA, ocazie cu care din incinta acestui magazin, după spargerea geamului de protecție, inculpatul LĂCĂTUȘ ALEXANDRU a sustras două telefoane mobile, prejudiciul creat fiind de 8.500 lei”, se arată în Încheierea Judecătoriei Huedin.

MASCAT IDENTIFICAT

La mai bine de o săptămână de la comiterea faptelor din Huedin, domiciliul lui Alexandru Lăcătuș a fost percheziționat. În ciuda faptului că a acționat mascat, anchetatorii au reușit să stabilească că el este autorul celor două furturi.

După furturile din Huedin, din chioșcul de ziare și magazinul Vodafone, prejudiciul a fost recuperat parțial.

Pentru faptele lor, dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă până la 7 ani de închisoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.