Ultimate magazine theme for WordPress.

Beneficiile temperaturilor scăzute

0 132

După o toamnă caldă și temperaturi mai mult de primăvară, cu care am început să ne obișnuim, vrem nu vrem, iarna dă primele semne că își intră în drepturi. Chiar dacă pentru mulți va crea un disconfort, totuși trebuie să conștientizăm că natura are nevoie de zăpadă și de temperaturi scăzute. La fel ca noi.

În agricultură, zăpada are un mare beneficiu de care se bucură cei mai mulți fermieri. Izolează, practic, solul și culturile care sunt în stare de hibernare de episoadele cu temperaturi foarte scăzute care pot apărea. Pe de altă parte, atunci când se topește, încarcă eficient solul cu apă si reface foarte bine rezerva de apă.

Și nu doar în agricultură este benefică, protejând culturile agricole, dar aduce și omului beneficii, nu doar necazuri, atunci când cade din abundență și ne blochează drumurile.

De exemplu, expunerea controlată la frig și zăpadă călește organismul, ducând la întărirea sistemului imunitar, iar rușii sunt campioni la a demonstra acest lucru. Chiar dacă suntem încă reticenți la astfel de lucruri, trebuie să știți că zăpada are un efect antiinflamator, vasoconstrictor și tonic în același timp.

Așadar, să apreciem natura și în timpul iernii. Și asta deoarece are un rol major în menținerea ecosistemului sensibil al Pământului. În absența stratului de zăpadă, solul brun absoarbe razele solare, ceea ce îl va încălzi și va accentua procesul schimbărilor climatice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.