Ultimate magazine theme for WordPress.

Bărbații care au tâlhărit un cioban, la începutul anului, trimiși în judecată. Cei trei inculpați riscă ani grei de închisoare

0 999

Suciu Vasile Ioan, Purcel Liviu Iuliu și Lazăr Ioan au fost trimiși în judecată. Cei trei bărbați sunt acuzați de tâlhărie calificată și tâlhărie și riscă ani buni de închisoare. La începutul anului 2022, cei trei inculpați l-au tâlhărit pe un cioban și l-au abandonat pe câmp, în ger, la limita dintre județele Cluj și Bihor. Victima agresiunii a ajuns cu greu într-un sat din Bihor și abia apoi a primit sprijin medical. Păstorul lucrase anterior la Suciu, în comuna Mărgău. Urmărirea penală în acest dosar s-a desfășurat destul de rapid.

Dosarul a fost înregistrat deja pe camera preliminară a Judecătoriei Huedin. Un judecător verifică dosarul, rechizitoriul și legalitatea administrării probelor în faza de urmărire penală. Dacă totul este în regulă, în luna septembrie începe judecata pe fond a inculpaților Suciu Vasile Ioan, Purcel Liviu Iuliu și Lazăr Ioan.

Suciu Vasile Ioan a fost în arest preventiv după comiterea faptei, el fiind considerat autorul principal. După arest preventiv, el a primit arest la domiciliu. Și măsura arestului la domiciliu a fost ridicată între timp și a fost înlocuită cu controlul judiciar.

În 27 iulie, instanța de la Huedin a menținut măsura controlului judiciar pe numele lui Suciu. Bărbatul ar fi vrut să fie liber în totalitate, dar judecătorul i-a respins cererea și rămâne în control judiciar. Printre obligațiile impuse de controlul judiciar se numără și interzicerea de a lua legătura cu ceilalți doi inculpați, dar și cu partea vătămată.

Pentru tâlhărie calificată, dacă va fi găsit vinovat, Suciu riscă între 5 și 12 ani de închisoare. Pentru că a ales să acționeze în haită, cu ceilalți doi bărbați, s-a reținut în sarcina lui Suciu „circumstanţa agravantă”, prevăzută de Codul Penal. Ceilalți doi complici, cercetați pentru tâlhărie, la fel dacă vor fi găsiți vinovați, riscă, fiecare, între 2 și 7 ani de închisoare.

CUM S-A ÎNTÂMPLAT TOTUL

Ciobanul, în vârstă de 53 de ani, lucra la stâna lui Suciu Vasile Ioan. În 31 ianuarie, omul nu a mai vrut să lucreze pentru patronul de la Mărgău și a pornit să își caute de lucru în altă parte.

Pentru că se deplasa pe jos, prin pădure, spre județul Bihor, ciobanul a fost ajuns din urmă de Suciu Vasile Ioan. Agresorul în vârstă de 48 de ani venise cu alți doi bărbați să-l atace pe păstor.

Așa se face că bietul om a fost lovit cu mașina, bătut cu brutalitate și mai apoi a fost lăsat să agonizeze în pădure. Înainte de a pleca, agresorii s-au asigurat că ciobanul nu va putea cere ajutor și nu va putea fi identificat dacă va muri. Cei trei indivizi l-au deposedat pe păstor de documente, telefon și bani.

Agresat și tâlhărit, ciobanul a reușit să ajungă într-un sat din județul Bihor. Când l-au văzut bătut cu bestialitate, oamenii au sunat de urgență la 112. Anchetatorii din județul vecin au aflat că bărbatul a fost agresat și tâlhărit în județul Cluj, la limită cu Bihorul, astfel că dosarul a fost trimis spre soluționare la Huedin.

Pentru mai multe știri pe acest subiect, click AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.