Ultimate magazine theme for WordPress.

UPDATE – Avertizare meteo Cod galben de îngheț, lapoviță și ninsoare, în aproape jumătate din țară

0 508

UPDATE – 1

PSD NEGRENI

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 27 martie, ora 23 – 28 martie, ora 23
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, viscol puternic
Zone afectate: Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1500 m

PSD POIENI

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini mai mari de 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

PSD MĂRGĂU

POSTAREA INIȚIALĂ, MAI JOS

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis două atenționări Cod galben de îngheț, brumă, dar și alte fenomene meteo precum lapoviță, ninsoare și vânt. Zona de munte a județului Cluj este vizată de avertizări.

Un Cod galben și o Informare Meteorologică de vânt și răcire intră în vigoare luni, 27 martie, ora 06:00, și va fi valabilă până miercuri, 29 martie, ora 21:00.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată, îngheț la sol și brumă.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare).

La munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol. 

În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Atenționare meteo Cod galben de vânt puternic luni, 27 martie

O altă atenționare meteo Cod galben de vânt puternic este valabilă luni, 27 martie, între orele 06:00 și 23:00.

În intervalul menționat, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…65 km/h.

În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor  depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.