Ultimate magazine theme for WordPress.

Avertizare de vânt! În Apuseni rafalele pot ajunge la 140 km/h

0 371

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări privind intensificări susținute și puternice ale vântului (rafale de 55-80 km/h, iar pe creste – 120-140 km/h).

AVOCAT

Prima avertizare este valabilă în intervalul 3 noiembrie la ora 12 – 3 noiembrie, ora 21. Zonele vizate sunt vestul și centrul Carpaților Meridionali, Munții Apuseni (alt. >1800 m), și Munții Banatului.

ALESIA

O a doua avertizare meteo intră în vigoare în 3 noiembrie la ora 02 și expiră în 4 noiembrie, ora 00. Zonele vizate sunt vestul, nord-vestul și estul țării, zonele montane.

Potrivit meteorologilor, în a doua parte a nopții (2/3 noiembrie) și pe parcursul zilei de mâine, la început în Banat, Crișana, Maramureș, sud-vestul și nord-vestul Transilvaniei, iar apoi și în nordul și centrul Moldovei, vântul se va intensifica treptat și va sufla cu viteze la rafală, în general, de 55-65 km/h și 70-80 km/h în regiunile vestice.

În Carpații Occidentali și Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, vor fi rafale de 80-90 km/h, iar pe creste, 100-120 km/h.

Notă: în cursul după-amiezii și al serii de mâine (3 noiembrie), aria ploilor – local moderate cantitativ – va fi în extindere, cuprinzând treptat vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării.

În a doua parte a zilei de sâmbătă (4 noiembrie), instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în jumătatea sud-estică a țării și se va manifesta prin perioade cu averse, descărcări electrice, vijelii și izolat căderi de grindină.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor, prezentul mesaj va fi actualizat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.