Ultimate magazine theme for WordPress.

Avertizare COD ROȘU de vreme severă. Cel mai înalt grad de avertisment pentru mai multe județe

0 783

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis, joi dimineața, o avertizare Cod roșu de temperaturi extreme şi disconfort termic deosebit de accentuat pentru zilele de 30 iunie și 1 iulie. Avertizarea este valabilă pentru mai multe județe ale țării. Județul Cluj este vizat, până vineri, de un Cod portocaliu de avertizare.

Joi (30 iunie) şi vineri (01 iulie), în zonele joase din judeţele Arad, Bihor, Satu Mare, Sãlaj, Maramureş şi Bistriţa-Nãsãud se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge şi depãşi recordurile absolute ale perioadei.  

Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38…39 de grade în județele Arad, Bihor şi Satu Mare, iar în Sãlaj, Maramureş şi Bistriţa-Nãsãud vor fi 36…37 de grade.  

Pe parcursul nopților temperaturile se vor menține ridicate şi doar în orele dimineților se vor înregistra valori în general de 20…24 de grade. 

Avertizarea este valabilă în 6 județe ale țării.  

CE ÎNSEAMNĂ COD ROȘU

Fenomene meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate foarte mare şi cu efecte dezastruoase.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.