Ultimate magazine theme for WordPress.

Autorul spargerii din Turea (Gârbău) a fost trimis în judecată. Recidivistul rămâne, în continuare, după gratii

0 340

Autorul spargerii barului din Turea, comuna Gârbău, a fost trimis în judecată într-un timp destul de scurt. El este arestat în acest moment și puțin probabil să fie eliberat până la momentul la care își ispășește pedeapsa. Individul este acuzat de furt calificat, cu violarea sediului profesional.

Rostaș David a comis faptele de care este acuzat în noaptea de 5/6 septembrie 2023 și a fost identificat în scurt timp de polițiștii din Huedin, pe raza județului Bihor. El a fost reținut inițial pentru 24 de ore și ulterior arestat preventiv de către un judecător de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Huedin.

În data de 8 noiembrie 2023, judecătorul de cameră preliminară a dispus începerea judecății în dosarul în care Rostaș este cercetat.

„În actul de sesizare, în esenţă, în sarcina inculpatului ROSTAȘ DAVID s-a reţinut că la data de 05.09.2023, în jurul orei 23:30, a pătruns în sediul persoanei vătămate SC (…) SRL din loc. Turea, (…), purtând pe față o mască pentru a nu fi recunoscut şi spărgând geamul imobilului, de unde a sustras suma de 1600 lei, mai multe pachete de țigări şi un telefon mobil marca (…), în valoare de 600 lei, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu de 4000 lei”, se arată în Încheierea Judecătoriei Huedin din 8 noiembrie 2023.

Magistratul Judecătoriei Huedin a constatat că urmărirea penală s-a efectuat cu respectarea dispozițiilor legale.

„În temeiul art. 346 alin. 1 Cod procedură penală, constată competenţa instanţei, precum şi legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul emis în dosarul nr. (…)/P/2023 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, privind pe inculpatul ROSTAȘ DAVID, fiul lui (…) și (…), născut la data de (…) în (…) având C.I. seria (…) nr. (…), eliberat de SPCLEP Huedin la data de 02.05.2023, CNP (…), domiciliat în (…) sat Aghireșu nr. (…), necăsătorit, 1 clasă, fără ocupație, recidivist,, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prevăzută de art. 228 alin. 1 Cod penal raportat la art. 229 alin. 1 lit. b, c, d, e și alin. 2 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul ROSTAȘ DAVID”, mai mai arată în documentul Judecătoriei Huedin.

Citește mai multe despre acest subiect… Tânăr din Aghireșu, arestat după o spargere

foto: arhivă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.