Ultimate magazine theme for WordPress.

AUDIO – Nesimțire din partea primarului din Beliș. Pe banii belișenilor și cu mașina instituției, proaspăt cumpărată, s-a dus la mare cu toată familia

0 359

În urmă cu trei luni, Viorel Matiș, primarul din Beliș, a comandat pentru Primăria Beliș un autoturism Duster 4×4, cu scaune din piele și elemente cromatice, valoarea acestuia ridicându-se la peste 18.000 de euro. Zilele trecute, edilul, pe banii belișenilor, s-a dus la mare, cu mașina proaspăt cumpărată. Achiziția Duster-ului de fițe nu era urgentă și asta pentru că Primăria Beliș mai are două autoturisme. Despre vacanță, Viorel Matiș nu recunoaște mare lucru și spune că este la un curs de perfecționare în București. În realitate el este la mare, aceste cursuri sunt făcute special vara, pe litoral, pentru ca aleșii locali să-și poată face delegații iar în baza acestor documente să-și plătească masa și cazarea din vacanță. Cursurile, spun cei care știu, ar fi fictive. Pe Viorel Matiș l-a însoțit la mare și familia. În timp ce edilul spune că este la curs de pregătire, angajații Primăriei Beliș știu că șeful lor e în concediu.  Și viceprimarul din Beliș, Dan Marc, afirmă că Viorel Matiș este în concediu. Ascultați înregistrarea audio de mai jos.

AVOCAT

ALESIA

Așa zisele cursuri de perfecționare care se țin la mare, culmea numai vara, sunt gândite perfect pentru aleșii locali. Anual, zeci de primari și bugetari se duc la aceste cursuri de perfecționare. În realitate aceste cursuri sunt doar un paravan pentru bugetari. Aleșii locali își fac delegații de serviciu, pot folosi mașinile de serviciu, iar cazarea și mâncarea de pe litoral se plătesc din bugetele primăriilor.

 

Pe această șmecherie ar fi  mizat și primarul din Beliș, Viorel Matiș. Și-a făcut delegație de mers la mare, la cursul de perfecționare. Nu s-a dus pe banii lui și cu mașina lui, ci cu autoturismul de 18.000 de euro, cumpărat din bugetul Primăriei Beliș. În drum spre Constanța și-a luat și familia, arată apropiații edilului. Și cum se presupune că Matiș este la un curs de perfecționare, costurile de cazare și masă în astfel de situații sunt plătite tot din banii belișenilor, care, poate, unii dintre ei nu au văzut în viața lor nisipul de pe plajă.

L-am sunat pe primarul Viorel Matiș și i-am spus că vrem să vedem mașina achiziționată. Ne-a spus, sec, că nu poate azi (n.r. 02.08.2017). Întrebat de ce nu poate, edilul a refuzat să spună în primă fază. Pe urmă a adăugat că este la un curs de pregătire la București. Pus în fața informațiilor noastre, acelea că este la mare, cu familia, pe banii primăriei, Viorel Matiș nu a negat acest lucru și s-a enervat, apoi i-a închis reporterului telefonul în nas.

Același primar din Beliș, tot pe banii belișenilor, face zilnic naveta între Florești și Beliș, deși are o casă pe raza comunei pe care o păstorește.

Ascultați înregistrarea cu primarul din Beliș, Viorel Matiș, și o angajată a Primăriei Beliș care îl dă de gol pe șeful său. De gol îl dă și viceprimarul Dan Marc, care știe și el că primarul Matiș e în concediu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.