Ultimate magazine theme for WordPress.

Aproape imposibil de circulat pe Transursoaia. Ce spune șeful DRDP Cluj, când încep lucrările

1 316

Sătenii din comuna Beliș și Horea au plantat brazi pe drumul Transursoaia – DN1R. Din Poiana Horea până în Mătișești, drumul este aproape impracticabil, spun oamenii. Eugen Cecan, șeful DRDP Cluj, spune pentru INFO Huedin că lucrările pe acest sector de drum încep în aproximativ o lună, adică în mai. Până atunci vor fi puse plombe. Drumul urmează să fie refăcut pentru a rezista și traficului de mare tonaj.

„Mulțumim DN1R drumurilor naționale pentru gropi, noi am făcut plantația, comuna Horea și comuna Beliș s-au unit pentru a face o nouă plantație!”, au anunțat oamenii, supărați, pe INFO TRAFIC jud. CLUJ.

De-a lungul timpului, drumarii de la Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj-Napoca au promis reabilitarea acestui drum, însă se pare că astăzi este mai degrabă destinat pentru circulația carului, nu a mașinilor.

Transursoaia este un drum național care se află în judeţele Alba și Cluj. Drumul trece printr-o zonă magică din Țara Moţilor. Este vorba despre o șosea îngustă care șerpuiește printre munți. Are o lungime de 80 de kilometri care îi conduce pe turiști într-un peisaj minunat.

Transursoaia urcă până la 1300 de metri altitudine, pornind din localitatea Alba și ajungând până la Huedin, scrie apuseni.info. Drumul urcă și coboară în pante abrupte, fiind foarte îngust în unele locuri. Este asemănat cu Transalpina de mulți turiști, deoarece este are multe curbe. Frumusețea locurilor poate fi admirată de turiști, pentru care s-au amenajat parcări din loc în loc.

1 Comentariu
 1. Tra spune

  Asa este cu aproape toate drumurile din judetul Cluj.
  Eu circul foarte mult prin toata zona asta, dar stam prea departe cu infrastructura fata de Bihor.
  Judetul Cluj cu infrastructura, avanseaza cu viteza MELCULUI OBOSIT, si cu manevre.
  Gandesti ca cineva nu vrea sa avansam inspre binele nostru.
  Totul merge parca cu frana de mana trasa, e foarte mare birocratia.
  Nu sunt persoane competente la unele locuri de munca, fonduri europene sunt, dar nu e cine sa-si dea interesul!
  Multumesc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.