Ultimate magazine theme for WordPress.

ANM: Vânt și zăpadă în zona de munte

0 152

Administrația Națională de Meteorologie anunță intensificări ale vântului și precipitații sub formă de ninsoare, inclusiv în zona de munte a județului Cluj. În acest sens, specialiștii au emis și o informare de fenomene severe în anumite zone ale țării.

Avertizarea a intrat în vigoare în data de 14 aprilie la ora 12:30 și este valabilă până în 15 aprilie ora 21:00, cu posibilitate de prelungire.

morosan-300×250

În intervalul menționat vor fi intensificări ale vântului, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldovei, în Oltenia, nordul și estul Munteniei și Dobrogea, cu viteze în general de 55…75 km/h. În estul și în sud-estul teritoriului, mai ales seara și la începutul nopții, vântul va lua aspect de vijelie.

Vântul va avea intensificări și la munte, unde se vor semnala precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1500 m vor predomina ninsorile și rafalele vor depăşi 70…90 km/h, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

Notă: Unele intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, dar pentru intervale mai scurte de timp și la viteze mai mici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.