Ultimate magazine theme for WordPress.

ANM, avertizare de ninsori la munte şi intensificări ale vântului

0 220

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, luni, o informare de precipitaţii moderate cantitativ, ninsori la munte şi intensificări ale vântului, valabilă la nivel naţional până miercuri seara.

AVOCAT

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 9 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 18:00, aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice şi va cuprinde toată ţara.

În jumătatea sudică se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi pe arii restrânse 20 – 25 l/mp şi, izolat, 40 l/mp. În zonele de munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1.600 de metri vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură.

Temporar, vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45 – 55 km/h.

Potrivit sursei citate, în zona montană înaltă, rafalele vor fi de 60 – 80 km/h, cu viteze mai mari, de peste 90 km/h, în noaptea de luni spre marţi (09/10 ianuarie) în Carpaţii Meridionali, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii.

Şi în Bucureşti, vremea se va răci, iar până miercuri seara cerul va fi mai mult noros. Va ploua începând de marţi (10 ianuarie), cantităţile de apă acumulate vor fi în medie de 15 – 20 l/mp şi temperatura maximă, în scădere uşoară de la o zi la alta, va fi de 7 – 11 grade, în timp ce minima va oscila între 2 şi 5 grade.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe parcursul zilei de marţi, cu viteze în jurul a 45 km/h.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.