Ultimate magazine theme for WordPress.

ANM a emis o avertizare Cod portocaliu în zona de munte a județului Cluj

0 384

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți dimineața, o avertizare Cod portocaliu de vreme severă în zona de munte a județului Cluj. În restul teritoriului județului Cluj este în vigoare o avertizare Cod portocaliu.

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă de marți, 30 august, ora 10:00, până miercuri, 31 august, ora 10:00. 

În intervalul menționat, local în sud-vestul, sudul, nordul și nord-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp, iar izolat vor fi vijelii și grindină. 

Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârșitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor. 

Cod portocaliu de ploi abundente

Meteorologii au emis și o avertizare cod portocaliu de ploi abundente, valabilă în același intervat de timp.  

În cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local la munte, în Moldova și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. 

Județe vizate sunt Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați și Buzău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.