Ultimate magazine theme for WordPress.

ANM a emis avertizare Cod portocaliu de vreme severă în județul Cluj

0 469

Meteorologii de la Administraţia Națională de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare Cod portocaliu de vijelii, ploi torențiale și grindină. Vizat de avertizare este și județul Cluj

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 10:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată.


Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat în vestul, nord-vestul, centrul și sud-vestul țării, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice și pe alocuri căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 40…60 l/mp.

COD ROȘU

Interval de valabilitate: 30 iulie, ora 15:00 – 30 iulie, ora 20:00.

Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Zone afectate: județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor

În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor vor fi intervale scurte de timp în care local se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu viteze de peste 90…100 km/h. Pe alocuri vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale (cantități de apă de peste 50 l/mp în perioade foarte scurte).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.