Ultimate magazine theme for WordPress.

Angajata unei săli de păcănele din Huedin, înșelată cu 3 mii de euro. Sub acoperișul acesteia ar funcționa o casă de schimb valutar clandestină. POLIȚIA doarme

2 24.015

O angajată a sălii de jocuri Black Star din Huedin a fost înșelată, joi dimineața, cu 3 mii de euro. În plus, în interiorul aceleiași săli au fost distruse câteva aparate de jocuri. Angajații ar schimba bani în acest local, din valută în lei, lucru total interzis. În tot acest timp, polițiștii, deși știu de fenomen, închid ochii. Și pe fondul ochilor închiși, a lipsei de prevenție, au loc astfel de fapte de natură penală.

ÎNȘELATĂ CU 3 MII DE EURO

Joi dimineața, un bărbat de etnie rromă a vrut să schimbe euro în lei, în interiorul sălii de jocuri Black Star. Nu ar fi nici prima și nici ultima dată când angajații acestei săli ar efectua astfel de operațiuni interzise, fără ca oamenii legii să intervină.

În timpul tranzacției dintre angajata localului și client a avut loc înșelăciunea, prin metoda ruperii banilor. Prin această metodă, indivizii numără banii la vederea victimei. Victima preia banii și nu îi mai numără, după ce i-a văzut numărați în mâna individului. Numai că individul, iscusit, palmează o parte din bani înainte de a-i înmâna victimei. În timp ce unii spun că e furt, fapta se încadrează mai bine pe definiția infracțiunii de înșelăciune. Diferența constă în limitele de pedeapsă.

SCHIMB ILEGAL DE VALUTĂ LA BLACK STAR HUEDIN

Mircea Daniel BUTA, împuternicit la conducerea POLIȚIEI HUEDIN

Este de notorietate că la Black Star Huedin angajații le schimbă valută cetățenilor veniți de prin alte țări. Cu banii românești, acești cetățeni joacă la aparatele din sala de jocuri. Și cu toate că se știe de această practică ilegală, autoritățile dorm. Poate noul șef al Poliției Huedin, Mircea Daniel BUTA, își va face treaba pentru care e plătit, în loc să redacteze scrisori laudative la adresa infractorilor, în speranța că aceștia vor primi o pedeapsă mai blândă.

De altfel, înșelăciunea de joi dimineață s-a produs în timpul unui astfel de schimb, neautorizat, ilegal, fără niciun fel de protecție a angajatului localului. Din teancul de 7 mii de euro pe care voia să-i schimbe, individul a palmat 3 mii.

Contactat de INFO Huedin, unul dintre administratorii sălii de jocuri, Răzvan Pop, susține că în Black Star Huedin nu se schimbă valută în lei.

„Avem administrator la Huedin, dar nu se face niciun schimb valutar”, a spus Răzvan Pop. Întrebat de reporterul INFO Huedin de ce existau euro în sala de jocuri, dacă nu se face schimb valutar și nu se dau premii în această monedă, Răzvan Pop s-a arătat deranjat: „Mă sunați așa, foarte ciudat, pe mine, mă luați un pic la rost. Nu văd de ce mă luați pe mine la rost. Eu de unde să știu ce fac angajații acolo. Eu am 100 de puncte, nu știu ce se întâmplă la fiecare punct de lucru. Nu poți în ziua de azi nici cu Poliția să te înțelegi să își facă treaba, da să gestionez eu la săli fiecare ce face”.

Și în timp ce Pop arată cu degetul spre Poliție, că nu își face treaba, tot acolo ne îndreptăm privirea cu toții. De ce Poliția Huedin nu își face treaba și permite schimburi valutare ilegale? Nu doar la Black Star se practică astfel de schimburi ilegale, ci și în alte localuri din oraș.

Prejudiciul în valoare de 3 mii de euro a fost recuperat în acest caz.

Acesta este un incident din multe altele care au existat în Huedin, în zona sălilor de jocuri. Și nu va fi nici ultimul. Asta pentru că fenomenul ia amploare, iar dependența de jocurile de noroc îi împinge pe oameni la extreme.

INFO Huedin a solicitat un punct de vedere de la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj. Reprezentanții acestei instituții au rămas în tăcere până la ora 14:00, când aveau deadline.

Citește și … Mai greu, dar se poate. Șefii din IPJ Cluj spun ce se întâmplă la Black Star Huedin, după incidentul de joi dimineața

Citește și … Poliția Cluj IGNORĂ LEGEA și refuză să spună ce măsuri a aplicat după înșelăciunea de la Black Star Huedin. Tăcere mare în „Împărăția” fără „Împărat”

Citește și … S-a schimbat șefia la Poliția orașului Huedin. Cine a venit în locul lui Cornel Crișan

2 Comentarii
  1. […] Reamintim, în timpul unei tranzacții financiare ilegale, schimb de valută în lei, în sala de jocuri Black Star Huedin, angajata localului a fost înșelată cu 3.000 de euro. Mai multe detalii găsiți dând click AICI. […]

  2. […] de Poliție Județean Cluj reacționează pentru prima dată. Lucrătorii SICE sunt trimiși la Black Star Huedin. Nu pentru a juca la păcănele, ci pentru a verifica activitatea operatorului […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.