Ultimate magazine theme for WordPress.

Angajată a Primăriei Călățele, găsită incompatibilă de ANI

0 3.489

O angajată a Primăriei Călățele a fost găsită în stare de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate (ANI). Este vorba despre Iosefina Viorica Tripon, funcţionar public în cadrul Primăriei comunei Călăţele din judeţul Cluj.

Potrivit unui comunicat al ANI, „în perioada 8 iunie 2015 – 16 octombrie 2019 a exercitat simultan funcţia publică de consilier principal cu atribuţii de control financiar preventiv în aparatul de specialitate al primarului şi funcţia contractuală de administrator financiar patrimoniu/ contabil la Şcoala Gimnazială Călăţele, judeţul Cluj, încălcând astfel dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003.

Legea nr. 161/2003 prevede că „(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice […].”

Potrivit ANI, Tripon nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

UPDATE – 20 DECEMBRIE 2022

La mai bine de doi ani de la publicarea acestui articol, Iosefina Tripon a anunțat că a câștigat procesul cu ANI.

“Prin urmare, va atasez rezolutia publicata in data de 24 Noiembrie 2022. De aici reiese faptul ca Inalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti, a anulat Raportul de evaluare nr 13914/G/II/29.05.2020 emis de parata Agentia Nationala de Integritate, si Sentinta civila nr 64/2021 din 4 Martie 2021 a Curtii de Apel Cluj”, ne-a scris, printer altele, Iosefina Tripon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.