Ultimate magazine theme for WordPress.

Anchetă fulger coordonată de Danciu, noul șef al S.8.P.R. Huedin, în cazul poluării râului Săcuieu. S-a deschis dosar penal

1 2.257

Polițiștii din Huedin au deschis dosar penal în cazul poluării râului Săcuieu și implicit a otrăvirii peștilor. În doar câteva ore de la sesizare, Daniel Danciu, noul șef al Secției 8 Poliție Rurală Huedin, și-a mobilizat și coordonat oamenii exemplar. În urma verificărilor efectuate în teren, s-a deschis dosar penal.

AVOCAT

Așa după cum am arătat sâmbătă la prânz pe INFO Huedin, râul Săcuieu a fost poluat joi după-masa, iar peștii au murit. Datorită gafelor autorităților locale din Săcuieu, și nu numai, polițiștii au aflat abia sâmbătă la prânz de poluare. Într-un timp extrem de scurt, oamenii legii s-au deplasat la fața locului, de această dată în Bologa, pe unde trece râul, au stat de vorbă cu o femeie și au fost conduși în locul cu pești morți. Au mai găsit doar doi pești, la două zile de la poluare, restul fiind mâncați de animale cel mai probabil ori au fost duși de râu.

ALESIA

În după masa zilei de sâmbătă, anchetatorii aveau deja deschis dosarul penal. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Iulian Timșa, a trimis la INFO Huedin punctul de vedere al instituției.

„La data de 1 octombrie a.c. polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 33 de ani cu privire la faptul că la data de 29 septembrie a.c., în jurul orei 18.00, în localitatea Bologa, pe albia râului Săcuieu a găsit mai mulți pești morți, iar apa avea o culoare alb-cenușiu.

În baza sesizării o echipă operativă de polițiști s-a deplasat la fața locului unde au identificat 2 exemplare de pește mort.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor s-a întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări și activități sub aspectul săvârșirii infracțiunii de infectarea apei”, precizează Timșa.

Dacă va fi identificat autorul care a otrăvit peștii din râul Săcuieu și va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 5 ani de închisoare. Pentru a citi întregul material despre otrăvirea peștilor, click AICI.

Citește întreaga poveste a poluării râului AICI.

1 Comentariu
  1. […] Citește și … Anchetă fulger coordonată de Danciu, noul șef al S.8.P.R. Huedin, în cazul poluării râului Să… […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.