Ultimate magazine theme for WordPress.

ANAF supune dezbaterii publice modelul și conținutul formularului 700

0 105

Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã propune, printr-un proiect de ordin, aprobarea unui formular special, formularul 700 „Declarație de înregistrare/modificare a categoriilor de obligații fiscale declarative înscrise în vectorul fiscal”, în vederea eficientizãrii administrãrii fiscale și pentru minimizarea eforturilor de conformare a contribuabililor.

Prin acest formular, contribuabilii vor avea posibilitatea de modificare, prin intermediul internetului, a categoriilor de obligații fiscale declarative, care, potrivit legii, sunt înscrise în vectorul fiscal, cu excepția solicitãrii de înregistrare în scopuri de TVA. Pentru înregistrarea/modificarea obligațiilor declarative care formeazã vectorul fiscal nu se depun, odatã cu declarația de mențiuni, documente justificative.

Formularul 700 va fi utilizat de cãtre toate categoriile de contribuabili pentru declararea, exclusiv prin intermediul Internetului, a înregistrãrilor sau mențiunilor privind vectorul fiscal, cu excepția solicitãrii de înregistrare în scopuri de TVA.

Potrivit art. 88 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedurã fiscalã, cu modificãrile și completãrile ulterioare, modificãrile ulterioare ale datelor din declaraþia de înregistrare fiscalã trebuie aduse la cunoștințã organului fiscal central, în termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin completarea și depunerea unei declarații de mențiuni.
În prezent, conform prevederilor art. 86 alin. (1) din Codul de procedurã fiscalã, cu modificãrile și completãrile ulterioare, declarația de înregistrare fiscalã este însoțitã de acte doveditoare ale informațiilor cuprinse în aceasta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.