Ultimate magazine theme for WordPress.

Amendă pentru transport de material lemnos fără documente de proveniență

0 798

Un bărbat din județul Sălaj a fost amendat săptămâna trecută, de către polițiștii de la Huedin, după ce a fost prins că transporta lemn fără documente de proveniență.

Transportul materialului lemnos fără documente de proveniență a fost descoperit pe raza localității clujene Bucea. Doar o parte din încărcătură nu a putut fi justificată.

La data de 7 septembrie, în jurul orei 18.05, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au oprit pentru verificări un ansamblu de vehicule încărcat cu material lemnos rotund de esență fag, condus pe DN1-E60, pe raza localității Bucea, de un bărbat de 34 de ani, din județul Sălaj, angajat al unei societăți comerciale cu obiect de activitatea în domeniul silvic.

„În urma interogării bazelor de date și cubajului realizat cu sprijinul reprezentanților Ocolului Silvic Huedin, s-a constatat că ansamblul de vehicule transporta cantitatea totală de 24.4 mc de material lemnos, între materialul lemnos menționat pe avizele de însoțire și încărcatura măsurată existând o diferență de 4 mc de material lemnos de esență fag, în valoare de aproximativ 2.000 de lei, pentru care conducătorul auto nu deținea acte de proveniență prevăzute de lege”, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

În cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională, respectiv amendă în valoare de 4.000 de lei, conform prevederilor Legii 1171/2010, pentru lipsa documentelor de însoțire a materialului transportat, conform normelor legale, fiind totodată dispusă confiscarea cantității de 4 metri cub de material lemnos.

În ultima perioadă au fost descoperite mai multe transporturi de material lemnos fără documente. La finalul lunii august, spre exemplu, la Huedin a fost indisponibilizat un camion. Șoferul transporta peste 10 metri cub de material lemnos fără documente de proveniență, adică erau furate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.