Ultimate magazine theme for WordPress.

Alin Marc a trecut de la funcția de șef de secție la cea de șef nicăieri. Și-a distrus cariera

0 3.837

Comisarul de poliție Alin Marc și-a distrus cariera. Acestuia i-a fost retras certificatul emis de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS). Practic, Alin Marc nu mai are acces la informații clasificate și nu mai poate ocupa o funcție de conducere. Deocamdată, e tras pe dreapta. În limbaj de specialitate, este pus la dispoziția inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și execută doar sarcini trasate.

Surse din zona conducerii Inspectoratului de Poliție Cluj susțin pentru INFO Huedin că Alin Marc ar fi încercat să-i saboteze pe unii colegi de-ai săi, de la Huedin. Din nou, în traducere, ar fi încercat să sape groapa unora și a căzut tocmai el în ea.

Mai mult, Alin Marc nu ar fi știut să aibă foarte mare grijă de informațiile extrem de sensibile, unele chiar nedestinate publicului larg, pe care le primea din postura de șef al Secției 8 Poliție Rurală Huedin.

Una peste alta, Alin Marc nu are deocamdată nicio funcție, ne spun sursele. La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj se încearcă identificarea unei funcții pe care să o poată ocupa. Din acea funcție, Marc nu va mai avea acces la informații sensibile.

Alin Marc a preluat funcția de conducere a Secției 8 Poliție Rurală Huedin în iulie 2018. În iulie 2020, acesta a fost mutat ca șef al Secției 7 Poliție Rurală Gherla. Din postura de șef al Secției 7 Poliție Rurală Gherla i-a fost retras certificatul ORNISS.

Înainte de preluarea funcției de șef al Secției 8 Poliție Rurală Huedin, Alin Marc a fost acuzat de colegul său Alexandru Balint că ar fi împrumutat 10.000 de euro de la Gheorghe Călătan pentru a-și rezolva postul. Atât Călătan, cât și Marc au negat, la acea vreme, acuzația.

La Secția 8 Poliție Rurală Huedin, în locul lui Marc, în iulie 2020, a venit Ionel Daniel Dinu. La Poliția orașului Huedin este în continuare Cornel Crișan, un fel de superior a lui Dinu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.