Ultimate magazine theme for WordPress.

Actele de identitate ar putea fi obţinute şi din altă localitate decât cea de domiciliu

0 251

Actele de identitate ar putea fi obținute și în altă localitate decât cea de domiciliu. Asta, potrivit unui nou proiect de lege dezbătut de senatori.

Proiectul care se află în acest moment în dezbatere în Senat prevede ca orice cetățean să își poată schimba cartea de identitate la orice serviciu de evidență persoanelor, indiferent unde se află în România.

În prezent, legea prevede că un cetățean își poate schimba cartea de identitate doar la serviciul de evidență a persoanelor de pe raza localității sau reședinței unde locuiește.

Apar modificări și în ceea ce privește schimbarea domiciliului. Dacă se întâmplă acest lucru, cetățenii ar urma să aibă obligația să înștiințeze autoritățile, în termen de 15 zile, să se noteze în cartea de imobil că locuiesc la adresa respectivă și totodată să își schimbe cărțile de identitate.

Se limitează numărul celor care pot avea domiciliul la o adresă

Sunt modificări și în ceea ce privește numărul de persoane care pot sta într-o locuință. Dacă până acum era practic nelimitat și am văzut situații în care autoritățile au descoperit la o singură adresă, la un apartament de 2 camere, de exemplu, că erau trecute ca locuind acolo și 200 de persoane, acest lucru ar urma să fie interzis.

Mai exact, este prevăzut ca într-un imobil cu o suprafață utilă de 37 de metri pătrați să poată sta o singură persoană, iar într-o locuință cu până la 110 metri pătrați suprafață utilă să poată sta sub același acoperiș 8 persoane.Se poate face excepție de la această regulă doar dacă locatarii sunt membri ai aceleiași familii până la gradul 4.

Proiectul este deocamdată în dezbatere în Senat. Pentru a intra în vigoare, are însă nevoie să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis și să fie publicat în Monitorul Oficial.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.