Ultimate magazine theme for WordPress.

A început ediția de vară a Târgului de la Negreni. Cum va fi vremea în Negreni

0 1.370

Joi a început ediția de vară a Târgului de la Negreni. Târgul se desfășoară în perioada 9 – 12 iunie 2022. Cristina Pop, meteorolog la Centrul Meteorologic Transilvania Nord a spus pentru INFO Huedin cum va fi vremea în zilele de târg.

CUM VA FI VREMEA LA TÂRG

Meteorologul Cristina Pop, de la Centrul Meteorologic Transilvania Nord, a precizat pentru INFO Huedin cum va fi vremea în zilele de târg.

Vineri: temperaturi maxime cuprinse între 25 și 27 de grade Celsius, iar minime între 13 și 14 grade Celsius.

Sâmbătă: temperaturi maxime cuprinse între 24 și 25 de grade Celsius, iar minime între 13 și 14 grade Celsius.

Duminică: temperaturi maxime cuprinse între 26 și 27 de grade Celsius, iar minime între 13 și 15 grade Celsius.

„Vremea va fi caldă în zona Negreni, dar cu posibilitate de apariție a instabilității atmosferice. În special sâmbătă după-masă, spre seară, vremea devine instabilă. Se vor semnala ploi cu caracter de aversă, descărcări electrice și vor fi condiții de grindină. Fenomene de instabilitate, izolate și de scurtă durată, pot apărea și în zilele de vineri ori duminică”, precizează Cristina Pop, meteorolog la Centrul Meteorologic Transilvania Nord.

DESPRE TÂRG

Târgul cu o tradiţie de câteva secole se organizează prima lună de vară a fiecărui an, în al doilea sfârşit de săptămănă a lunii iunie, pe malul Crişului Repede, în localitatea Negreni.

Satul este aşezat pe drumul european E60, la 10 kilometri de Piatra Craiului, spre Cluj.  Târgul poartă denumirea „Târgul coaselor” deoarece marchează  începutul cositului. Târgul are două părţi, una în care se vând obiecte noi de uz general, haine, încălţăminte.

O importanţă mai mare are cealaltă parte unde se  pot găsi diferite antichităţi, de exemplu: port popular, cusături, farfurii pictate, cărţi, mobilier, unelte, picturi etc. Cei interesaţi pot petrece mai multe zile plimbându-se printre aceste obiecte. Târgul se bucură de o popularitate foarte mare având oaspeţi din Ungaria, Europa de Vest, chiar şi din America.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.