Ultimate magazine theme for WordPress.

A fugit Cosmin Puriș din țară? Răspunsul vine direct de la frontiera țării

0 1.933

Cosmin Puriș, din Sâncraiu, este căutat de câteva zile de anchetatori pentru că fuge de arest. Oamenii legii iau în calcul toate variantele, inclusiv aceea a părăsirii țării. Surse din cadrul Poliției de Frontieră au explicat pentru INFO Huedin care este situația la graniță.

Legal, cu un mandat de arestare preventivă pe numele său, Cosmin Puriș nu poate părăsi România. El este dat în consemn la toate punctele vamale din țara noastră. Singurul mod prin care bărbatul ar putea părăsi România ar fi cel clandestin. Autoritățile de la noi susțin că părăsirea teritoriului țării, în mod ilegal, este aproape imposibilă.

„Șansele ca inculpatul să părăsească teritoriul țării în mod fraudulos sunt de 3-4%. Când spun asta am în vedere faptul că deținem camere cu termoviziune fixe, camere cu termoviziune mobile, utilizăm în permanență dronele și în plus avem patrule pedestre”, spune polițistul de frontieră cu care am stat de vorbă.

Polițiștii români se bazează și pe cei maghiari, arată sursele noastre. În eventualitatea în care Puriș ar încerca să treacă granița ilegal, el ar putea fi observat și de polițiștii maghiari de frontieră.

„Presupunând prin absurd că trece de vigilența colegilor noștri, este extrem de puțin probabil să nu fie descoperit de polițiștii maghiari. În astfel de situații, polițiștii maghiari ne contactează și noi îl preluăm. Atâta timp cât are un mandat pe numele său, nu va putea trăi liniștit nicăieri”, mai spune sursa citată.

Reamintim, Cosmin Puriș este urmărit general. Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare, după ce nu și-a respectat obligațiile impuse de măsura controlul judiciar. Bărbatul este cercetat și judecat pentru multiple infracțiuni precum conducere fără permis, furt, amenințare, loviri și alte violențe și trafic de migranți.

COSMIN PURIȘ, URMĂRIT GENERAL

În septembrie 2022, Puriș alături de Bodea Dumitru Cornel au încercat să scoată din țară 10 migranți. Cosmin Puriș, care nu avea drept de a conduce, era cu duba și remorca în care erau ascunși migranții.

Pentru trafic de migranți și conducere fără permis, Cosmin Puriș a fost condamnat, în august 2023, la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Pe complicele său, Bodea Dumitru Cornel, recidivist fiind, instanța l-a condamnat la 9 ani de închisoare cu executare. Apelul urmează să se judece în luna octombrie la Curtea de Apel Timișoara.

Pentru că nu respecta obligațiile impuse, oamenii legii de la Huedin au solicitat înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul într-un centru de reținere și arestare preventivă. A fost emis mandatul de arestare, dar Puriș dispăruse.

La Huedin, Cosmin Puriș este cercetat și judecat pentru mai multe infracțiuni. Procurorii și judecătorii din micul oraș de la poalele Vlădesei se mișcă mai greu, timp în care unele fapte bat deja la ușa prescripției.

Citește știrea despre condamnarea Puriș – Bodea dând click AICI.

Pentru mai multe știri despre Cosmin Puriș, cercetat ori judecat în zeci de dosare penale, click AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.