Ultimate magazine theme for WordPress.

A crescut numărul de cazuri COVID-19 la Mărgău

0 1.131

Numărul de cazuri COVID-19 este în creștere la Mărgău. De altfel, comuna Mărgău este cea mai afectată din județul Cluj în acest val 4 al pandemiei. Începând din 26 august, comuna Mărgău are unele dintre cele mai dure restricții fiind în scenariul roșu.

Joi, 26 august, în comuna Mărgău incidența cumulată la 14 zile era de 12,39/mia de locuitori.

Vineri, 27 august, incidența cumulată la 14 zile a crescut la 13,63. Practic, joi au fost descoperite alte persoane pozitive.

Vineri, 22 de persoane din comuna Mărgău sunt internate în spital ori sunt în izolare la domiciliu după ce au fost confirmate pozitiv la testele COVID-19.

Citește și … Preotul și preoteasa din Mărgău, internați în spital cu COVID-19. Care este starea lor

RESTRICȚII APLICATE LA MĂRGĂU DE CJSU

Hotărârea nr. 164 din 25 august 2021 privind stabilirea unor măsuri de diminuare a impactului tipului de risc, în aplicarea art. 2, art. 7 și art. 9 din Anexa nr 3 la H.G. nr. 826/05.08.2021, pe raza comunei Mărgău, județul Cluj

În unitatea administrativ-teritorială comuna Mărgău (12.39), unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/ 1.000 de locuitori, se vor aplica, începând cu data de 26.08.2021, următoarele măsuri:

  1. Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20,00-05,00, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;

2. Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05,00-18,00. Prin excepție, în intervalul orar 18,00-05,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Sunt exceptate de la măsura prevăzută la pct. 2. unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și rutier de mărfuri își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

  1. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

1) Măsurile prevăzute la alin. (1) pct.1 și pct. 2 nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 7/1.000 de locuitori, iar cea prevăzută la alin.(1) pct. 3 nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică de 4 /1.000 de locuitori.

2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la art.1 alin. (1) pct. 1. lit. a) și art. 2 alin. (1) pct. 1 lit a) persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la art.1 alin. (1) pct. 1. lit. b)-d) și art. 2 alin. (1) pct. 1 lit. b)-d), persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.