Ultimate magazine theme for WordPress.

UPDATE – 17 persoane din Huedin au fost mușcate de un câine de pe Colonia Nouă, Poliția nu face nimic

0 169

Un câine din rasa caucazian a semănat spaimă și groază printre localnicii de pe strada Colonia Nouă din Huedin. Patrupedul a mușcat până acum 17 persoane, iar autoritățile locale se pare că nu fac nimic. Ultima victimă a câinelui, extrem de agresiv, a fost un bărbat în vârstă de 50 de ani. Potrivit oamenilor Poliția Locală dar și cea națională cunosc situația și cu toate acestea preferă să închidă ochii când e mușcată o altă persoană. Proprietarul câinelui, spun oamenii îngroziți, ar fi un om influent în Huedin și asta ar fi explicația pentru care cei responsabili nu mișcă un deget în sprijinul celor afectați de această situație.

AVOCAT

Bărbatul de 50 de ani se întorcea de la serviciu sâmbătă seara. Ajuns pe strada Colonia Nouă, pe bicicletă, acesta s-a trezit cu câinele la picioare. În zadar a încercat bărbatul să scape de patruped. Câinele din rasa Caucazian l-a mușcat grav pe bărbat, astfel că o ambulanță a sosit la fața locului, l-a preluat și transportat în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca.

ALESIA

„Vă rugăm să faceți ceva pentru noi. Poliția nu ia nicio măsură față de proprietarul câinelui. 17 persoane au fost mușcate până acum de acest animal. Ne e teamă să ne mai lăsăm copiii să iasă pe stradă. Am sesizat Poliția Locală și națională, dar de fiecare dată am primit răspuns că ei au găsit câinele legat. Acel câine stă legat doar când proprietarul știe că polițiștii vin în control, în rest e liber și nimeni nu face nimic. Proprietarul câinelui nici măcar nu are curte. Trebuie făcut ceva pentru că nu mai avem nici o speranță, nu o să mai putem ieși din casă, câinele e din ce în ce mai agresiv”, spune o localnică de pe strada Colonia Nouă.

Ciprian Cornea, purtător de cuvânt al ISU Cluj, precizează pentru publicația noastră Info Huedin că în cursul serii de sâmbătă a fost ridicat din stradă un bărbat mușcat de câine.

„Pot să confirm că în cursul serii de sâmbătă un echipaj SMURD a preluat de pe strada Colonia Nouă un bărbat în vârstă de 50 de ani mușcat de un câine. Victima a fost transportată la Spitalul Orășenesc Huedin și de acolo la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj Napoca. Bărbatul prezenta mușcături de câine pe membre”, precizează Cornea.

O parte din oamenii de pe strada Colonia Nouă se tem să depună plângere împotriva proprietarului câinelui. Aceștia spun că este un om influent și le poate face rău.

Dată fiind situația, Inspectoratul Județean de Poliție Cluj are obligația de a se autosesiza și verifica cele semnalate de oameni, iar dacă se confirmă că acel câine este un pericol public, mai ales că a făcut deja atâtea victime, trebuie luate măsuri imediate și întocmit dosar penal pe numele proprietarului câinelui.

UPDATE -1 

După publicarea articolului, Inspectoratul Județean de Poliție Cluj ne-a trimis o informare prin care am fost anunțați că pe numele proprietarului câinelui s-a deschis dosar penal.

„În urma publicării articolului de presă  ,,17 persoane din Huedin au fost muşcate de un câine de pe Colonia Nouă, Poliţia nu face nimic” , vă comunicăm următoarele:

La nivelul Poliţiei oraşului Huedin se află în intrumentare un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc, faptă prevăzută de OUG nr. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.

Dosarul a fost înregistrat la unitatea de parchet cu nr. 916/P/2017, în urma unei plângeri depuse de către persoana vătămată.
La nivelul unităţii de poliţie nu au mai fost depuse alte plângeri sau sesizări în acest sens”, precizează reprezentanții Biroului de presă al IPJ Cluj într-un document.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.