Ultimate magazine theme for WordPress.

119, numărul unic destinat cazurilor de abuz împotriva copiilor, a devenit operațional la nivelul județului Cluj

0 185

În cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj a devenit operațional miercuri, 5 ianuarie 2022, noul serviciu de telefonie, unic la nivel național, destinat sesizării cazurilor de abuz împotriva copiilor.

Prin apelarea numărului unic 119, disponibil în toate rețelele publice de comunicații din România, vor putea fi raportate toate cazurile de abuz, exploatare, neglijare și forme de violență asupra copiilor, inclusiv bullying, respectiv toate situațiile care nu necesită intervenția imediată a autorităților specializate din cadrul Serviciului de Urgență 112.

Numărul 119 funcționează în regim de permanență, fiind disponibil continuu, 24/24h, 7 zile pe săptămână, inclusiv în perioada sărbătorilor legale. Apelurile efectuate sunt gratuite, ele urmând a fi înregistrate și păstrate pentru o perioadă de 6 luni. De asemenea, toate apelurile vor fi identificabile din punct de vedere geografic.

La nivelul județului Cluj dispeceratul acestui serviciu telefonic funcționează în cadrul D.G.A.S.P.C., fiind deservit de personal calificat și instruit, care urmează proceduri de lucru standardizate la nivel național.

De asemenea, echipamentele tehnice deja instalate de către Serviciul de Telecomunicații Speciale permit preluarea tuturor apelurilor, în ordinea apelării, cu sistem de așteptare și înregistrare a numerelor de telefon, astfel încât apelanții pot fi re-sunați dacă apelul nu a putut fi preluat sau dacă e nevoie de informații suplimentare. Totodată, D.G.A.S.P.C. Cluj dispune și de o echipă mobilă care poate interveni în teren pentru verificarea sesizărilor înregistrate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.